Ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων στη Βρετανία – Πάνω από 80.000 οι επιπλέον θάνατοι 

Μοιραστειτε το

Τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Βρετανία, όπου ειδικά μετά τον εντοπισμό νέου στελέχους του Sars-Cov2  πληθαίνουν οι φωνές υπέρ ενός νέου εθνικού lockdown.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 36.804 νέες μολύνσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ μολύνσεων καταγράφηκε την περασμένη Κυριακή με 35.928 κρούσματα.

Στο μεταξύ, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 18.943 άτομα σε νοσοκομεία με Covid-19, ενώ τουλάχιστον 1.875 εισήχθησαν το τελευταίο 24ωρο.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.110, 314, ενώ οι θάνατοι σε 68.307.
Ο αριθμός των επιπλέον θανάτων – πέραν των αναμενόμενων επιπέδων – από την αρχή της πανδημίας αγγίζει πια τις 81.000.

Στοιχεία από τη Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS)  δείχνουν ότι σχεδόν 14.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την εβδομάδα έως τις 11 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για 13% υψηλότερο αριθμό από τα αναμενόμενα επίπεδα για αυτήν την περίοδο του έτους, από 15% την προηγούμενη εβδομάδα.

Από αυτούς τους θανάτους, 3.062 αφορούσαν την Covid-19, επίσης αριθμός ελαφρώς χαμηλότερος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι επιπλέον θάνατοι είναι η διαφορά μεταξύ του συνολικού αριθμού των θανάτων που καταγράφηκαν και του μέσου όρου των προηγούμενων πέντε ετών για τις ίδιες εβδομάδες.

Συνεδριάζει αύριο ο ΠΟΥ για το νέο στέλεχος του κορονοϊού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συγκάλεσε για αύριο, Τετάρτη, μια συνάντηση των μελών του με θέμα τις στρατηγικές για την αντιμετώπιση μιας νέας, πιο μολυσματικής μετάλλαξης του νέου κορονοϊού που έχει εμφανιστεί στη Βρετανία.

Μια εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού τόνισε ότι η συνάντηση συγκαλείται για να βοηθήσει στην ανταλλαγή πληροφοριών.

«Ο περιορισμός των ταξιδιωτικών μεταφορών για τη συγκράτηση της εξάπλωσης είναι συνετός έως ότου έχουμε καλύτερη πληροφόρηση», δήλωσε μέσω Twitter ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατευνάζει τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει αυτό το νέο στέλεχος του ιού που έχει σημάνει συναγερμό στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένα φυσιολογικό μέρος της εξέλιξης μιας πανδημίας και επαινεί τη Βρετανία για τον εντοπισμό της μετάλλαξης.

Η βρετανική μετάλλαξη κυκλοφορεί εδώ και ένα μήνα

Η μετάλλαξη του ιού κυκλοφορεί ήδη εδώ και ένα μήνα, αναφέρει σε έκθεση της η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ελέγχου Επιδημιών (ECDC), πράγμα που σημαίνει ότι «η διασπορά του διεθνώς έχει ήδη αρχίσει, παρότι η έκτασή της δεν είναι ακόμα γνωστή». Στην ίδια έκθεση της, παροτρύνει τα εργαστήρια στην Ευρώπη να ελέγξουν πάλι και να ανανεώσουν τις διαγνωστικές μεθόδους, όπως τα rapid tests, για να εντοπίζεται και η νέα παραλλαγή του ιού. 

Δεδομένου ότι επί του παρόντος υπάρχει έλλειψη στοιχείων, απαιτούνται έγκαιρες προσπάθειες για την πρόληψη και τον έλεγχο της εξάπλωσης.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...