Ημέρα ντροπής με ωμή καταστολή και αστυνομοκρατία

Μοιραστειτε το

Το πιο σκληρό τους προσωπείο φόρεσαν για ακόμη μια φορά κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. αμαυρώνοντας την ημέρα μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου με πρόσχημα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Από νωρίς το πρωί εφαρμόστηκε ένα όργιο αυταρχισμού με τις δυνάμεις καταστολής να ενεργούν ως δυνάμεις κατοχής στην περιοχή των Εξαρχείων και κυρίως στο σημείο που, το 2008, ο 15χρονος Αλέξης έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού, απαγορεύοντας σε οποιονδήποτε να βρεθεί εκεί έστω και μόνος του ώστε να αφήσει ένα λουλούδι.

Παρά το γεγονός ότι σε κανένα από τα καλέσματα ή από τις προσπάθειες που έγιναν για προσέγγιση του μνημείου, όπως άλλωστε καταγράφουν πολλά ντοκουμέντα, δεν υπήρξε από τους πολίτες παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε περισσότερες από 100 προσαγωγές, οι οποίες το βράδυ μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κωστής Παπαδάκης, μέλη της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ υπό κράτηση τέθηκαν και εκπρόσωποι πολιτικών φορέων και κομμάτων. Πολλές είναι επίσης οι καταγγελίες για προσαγωγή ανθρώπων με ειδικότητες όπως γιατροί και νοσηλευτές, ενώ προσήχθη ακόμη και μία γυναίκα ΑμεΑ. 

Η προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων δεν σταμάτησε εκεί, καθώς δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε κινήσεις εγκλωβισμού πολιτών σε κλειστούς χώρους για πολλές ώρες, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε άνδρας των ΜΑΤ, ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε να διαλύει ένα μπουκέτο με λουλούδια που είχε αφήσει μια γυναίκα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, δεν είναι λίγες οι καταγγελίες για τραμπουκισμούς φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων, με την αστυνομία να τους απαγορεύει να κάνουν τη δουλειά τους σχεδόν ολόκληρη την ημέρα.

Φυσικά, δεν ήταν μόνο πολίτες τις Αθήνας που είχαν την… τιμή να γίνουν μάρτυρες του νέου κρεσέντο αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, καθώς αντίστοιχα περιστατικά καταγράφηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας από τη Θεσσαλονίκη έως και την Κρήτη.

Πυρ ομαδόν και σφοδρές αντιδράσεις

Με τη σημερινή στάση της ΕΛ.ΑΣ., κατ΄εντολής Μαξίμου και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πάντως, η κυβέρνηση κατάφερε να στρέψει τους πάντες εναντίον της, καθώς, εκτός από την καταδίκη από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ανακοινώσεις εξέδωσαν πολλές οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, φορείς, σωματεία εργαζομένων, δημοτικές παρατάξεις και συλλογικότητες.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...