Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει να προστατεύσει τους πολίτες

Μοιραστειτε το

«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να προστατεύσει τους πολίτες, αλλά έχει πετύχει πλήρως στο να εξυπηρετήσει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα -από τον ΣΕΒ μέχρι τις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά κολέγια», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel.

Χαρακτήρισε το θέμα των ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά, όπως στο ρεύμα αλλά και τα τρόφιμα, ως «ένα ακόμη στοιχείο που προκαλεί ανασφάλεια στην κοινωνία και για το οποίο η κυβέρνηση λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα». «Δυστυχώς στη ΝΔ μιλούν διαρκώς για την αυτορύθμιση της αγοράς, αλλά ξεχνούν τη δημοκρατική βούληση της πολιτικής», είπε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «Σε δύσκολα δημοσιονομικά χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να μην υπάρξει αύξηση στο ρεύμα ούτε ένα ευρώ». «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιθέτως», συνέχισε, «εφαρμόζοντας πλήρως μια μεθοδολογία νεοφιλελεύθερης λεηλασίας, αύξησε τις τιμές του ρεύματος ήδη από το 2019. Ταυτόχρονα αύξησε τα διοικητικά στελέχη και σχεδόν πενταπλασίασε το μισθό του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ στα 350 χιλ. ευρώ το χρόνο». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αδιαφορεί πλήρως για το λαϊκό εισόδημα, διαφορετικά θα είχε αποδεχθεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ». Στο ίδιο πλαίσιο είπε ότι «αδιαφορεί για το λαϊκό εισόδημα» καθώς «νομοθέτησε τα απλήρωτα 10ωρα, άφησε χιλιάδες παιδιά εκτός των ΑΕΙ για να εξυπηρετήσει τα ιδιωτικά κολέγια, δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ που εν μέσω πανδημίας λειτουργεί μονοθεματικά εξωθώντας τους πολίτες σε ιδιωτικές κλινικές».

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση αναφέροντας ότι «η χώρα μπαίνει ανοχύρωτη στο νέο κύμα της πανδημίας», ενώ δήλωσε πως «η εγκληματική πολιτική της θα φέρει το σύνολο της κοινωνίας μπροστά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις». Επικριτικός ήταν και για την τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στη θέση του νέου υπουργού Υγείας. Είπε ειδικότερα ότι «με την πρώτη του απόφαση φρόντισε να βάλει κατευθείαν τους ιδιώτες στο ΕΣΥ και πριν ενάμιση μήνα δήλωνε ότι δεν είναι δική του δουλειά να πείσει τους πολίτες για τους εμβολιασμούς. Έχει, δηλαδή, η κυβέρνηση ως υπουργό Υγείας έναν άνθρωπο, τον κ. Πλεύρη, που υποστηρίζει ότι δεν θα δώσουν τη μάχη για τον εμβολιασμό, μετακυλώντας τις ευθύνες τις αποτυχίας στην κοινωνία».

Ως προς το ζήτημα της πανδημίας είπε, ακόμη, πως «όταν στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 80 έχουμε 27% ανεμβολίαστους η κυβέρνηση έχει αποτύχει» και «την ίδια ώρα η κ. Κεραμέως ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία με 25 παιδιά ανά τμήμα, λέγοντας ότι θα κλείνουν τα τμήματα μόνο με κρούσματα στο 50%+1. Μιλάμε για εγκληματικές επιλογές τις οποίες θα πληρώσει το σύνολο τις κοινωνίας», σχολίασε. Ο κ. Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στηρίζει καθολικά τους εμβολιασμούς από την πρώτη στιγμή και είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας, αλλά δεν δέχεται ως ποινή την απόλυση ή την αναστολή εργασίας».

Σχετικά με την υπουργοποίηση του κ. Στυλιανίδη ανέφερε ότι «το ζήτημα δεν είναι τα πρόσωπα στην κυβέρνηση, αλλά η πολιτική που ασκείται» και πως «στο συγκεκριμένο υπουργείο το κρίσιμο είναι η πρόληψη. Και με την πολιτική της ΝΔ κρίσιμα εργαλεία πρόληψης έχουν ακυρωθεί».

Σημείωσε ότι «η χώρα έχασε στις πυρκαγιές πάνω από 1,2 εκατ. στρέματα καμμένης γης». Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως όταν μιλάμε για πρόληψη πρέπει να μιλάμε και για δασικούς χάρτες, «το σύνολο των οποίων κατήργησε η ΝΔ κλείνοντας το μάτι σε όσους θέλουν να καταπατήσουν δημόσια γη», ακόμη κατήργησε το πρόγραμμα δασοπροστασίας με τους 5.066 εργαζομένους». Την κατηγόρησε ακόμη για ότι «αγνοήθηκε πλήρως το πόρισμα Γκλοντάμερ για την αναδιοργάνωση των δομών πολιτικής προστασίας» και υπογράμμισε πως «για τις αρνητικές επιλογές στα ζητήματα της πρόληψης ευθύνεται ο κ. Μητσοτάκης».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...