Ηλικιωμένη που ήταν 4 χρόνια όμηρος τζιχαντιστών έπεσε στην αγκαλιά του γιου της (video) | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η τελευταία Γαλλίδα όμηρος στον κόσμο επέστρεψε στην πατρίδα της και στην αγκαλιά των αγαπημένων της!

Η Σοφί Πετρονέν, μια 75χρονη εργαζόμενη σε ανθρωπιστική οργάνωση που απήχθη από ενόπλους στις 24 Δεκεμβρίου 2016, στην βόρεια πόλη Γκάο, αφέθηκε ελεύθερη χθες μετά από τέσσερα χρόνια ομηρίας στο Μαλί.

Το Μαλί ανακοίνωσε την απελευθέρωση της 75χρονης Γαλλίδας και του πoλιτικού από το Μαλί, Σουμάιλα Σισέ, χθες, ενώ μαζί τους απελευθερώθηκαν δύο ιταλοί υπήκοοι. Ο Μακρόν εξέφρασε την «απέραντη ανακούφισή» και ενημέρωσε ότι θα συναντηθεί με την Πετρονέν την Παρασκευή. 

Η ηλικιωμένη που επέστρεψε μετά από 1.381 ημέρες ομηρίας δήλωσε: «Βαθιά μέσα μου ήμουν βέβαιη ότι θα επέστρεφα. Ότι δεν θα πέθαινα στο μεταξύ. Και έλεγα στον εαυτό μου, μην δίνεις τόσο μεγάλη σημασία στον θάνατο. Γιατί δεν ξέρεις πού, πότε ή πώς πρόκειται να συμβεί. Και έτσι είπα στον εαυτό μου ‘δεν πειράζει. Συνέχισε, κρατήσου και μείνε δυνατή. Αυτό μου είπε ο γιος μου. Αυτό μου είπε σε ένα βίντεο: ‘Βάστα, κρατήσου’. Και αυτό έκανα».

Η στιγμή  με την ηλικιωμένη γυναίκα να κατεβαίνει αδύναμη από το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Μπαμακό, ενώ  ο γιος της τρέχει να την αγκαλιάσει φωνάζοντας «μαμά, μαμά», έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ch-newsroom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα