Ηλεκτρονικά η εξυπηρέτηση των πολιτών από τη Λιμενική Αστυνομία

Μοιραστειτε το

Ξεκινά τη λειτουργία της ειδική εφαρμογή (e-ΔΛΑ) μέσω της οποίας πολίτες και νομικά πρόσωπα θα μπορούν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους για τις οποίες μέχρι σήμερα χρειαζόταν φυσική παρουσία. Αρχικά η εφαρμογή θα καλύψει 10 δραστηριότητες.

Από τον Νοέμβριο πολίτες και επιχειρήσεις θα μπορούν να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά για θέματα που αφορούν τη Λιμενική Αστυνομία. Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου ξεκινάει τη λειτουργία της η ειδική εφαρμογή e-ΔΛΑ για την ηλεκτρονική καταχώριση και διεκπεραίωση αιτήσεων αρμοδιότητας της Λιμενικής Αστυνομίας, μέσω της οποίας πολίτες και νομικά πρόσωπα θα μπορούν να διεκπεραιώνουν πλήρως, σειρά δραστηριοτήτων, για τις οποίες τώρα πρέπει να επισκεφτούν τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές.

Στην αρχική φάση η εφαρμογή θα καλύψει 10 κατηγορίες δραστηριοτήτων: Άδεια ναυαγοσώστη, δραστηριοποίηση δύτη, δραστηριοποίηση θαλάσσιου ταξί,
δραστηριοποίηση μαθητευόμενου δύτη, εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής, εκμίσθωση μηχανοκίνητων λέμβων και ταχύπλοων μικρών σκαφών, ίδρυση και λειτουργία καταδυτικού συνεργείου, καταδυτικές υπηρεσίες αναψυχής, σχολή εκπαίδευσης υποψηφίων χειριστών ταχυπλόων σκαφών, σχολή ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια, μόνο για τις συγκεκριμένες δέκα επαγγελματικές δραστηριότητες διεκπεραιώθηκαν περισσότερες από 3.500 αιτήσεις πολιτών. Στην επόμενη φάση, με την εισαγωγή στο σύστημα και άλλων δραστηριοτήτων, θα καλυφθούν περιπτώσεις για τις οποίες τα δύο προηγούμενα χρόνια υποβλήθηκαν πάνω από 7.000 αιτήσεις.

«Εγκαινιάζουμε τη νέα, ψηφιακή εποχή στις σχέσεις του Λιμενικού Σώματος με την κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και εξήγησε ότι πολίτες και επιχειρήσεις θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται σε ένα σύγχρονο και φιλικό διαδικτυακό περιβάλλον, χωρίς φυσική παρουσία, χωρίς καθυστερήσεις, με δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, με αυτόματη σύνδεση με το σύστημα αυθεντικοποίησης (TaxisNet) για ταυτοποίηση των πολιτών καθώς και με το e-Παράβολο.

«Είναι μία καινοτόμος διαδικασία η οποία οφείλεται στο φιλότιμο και την εργασία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι ένας μεγάλος όγκος θα φύγει πλέον από τις Λιμενικές Αρχές», δήλωσε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης.

Πηγή
Author: Χριστίνα Παπασταθοπούλου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...