Ηλεκτρισμένο το κλίμα στις ΗΠΑ- Διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στα εκλογικά κέντρα – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Οι σποραδικές διαμαρτυρίες έδειξαν τις εντάσεις και τις υψηλές διακυμάνσεις των προεδρικών εκλογών μεταξύ του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του πρώην Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, οι οποίες παραμένουν και είναι πολύ δύσκολο να κλείσουν.

Τα διαφορετικά μηνύματα των διαδηλώσεων παρείχαν ταχεία πληροφόρηση, ιδίως εκτός των κέντρων καταμέτρησης των ψήφων.

Στο Μίτσιγκαν, όπου ο Τραμπ είχε προηγουμένως πρωτοπορία στον αριθμό των ψήφων, μια μικρή ομάδα των υποστηρικτών του φώναζαν να «σταματήσουν την καταμέτρηση» έξω από ένα συνεδριακό κέντρο του Ντιτρόιτ όπου καταμετρήθηκαν οι ψηφοφορίες την Τετάρτη. Το CNN προβάλλει ότι ο Μπάιντεν κέρδισε το Μίσιγκαν, ένα κρίσιμο κράτος της μάχης.

Ωστόσο, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, όπου ο Τραμπ ήταν πίσω από τον αριθμό των πρώτων ψηφοφοριών, μια ομάδα από τους υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν έξω από ένα κέντρο καταμέτρησης ψηφοφοριών την Τετάρτη το βράδυ και φώναζαν να «μετρήσουν την ψηφοφορία». Η Αριζόνα, ένα άλλο ζωτικό κράτος στις εκλογές, παραμένει απαράδεκτο.

«Δεν καταλαβαίνω τον στόχο αυτών των διαδηλωτών», δήλωσε την Πέμπτη η υπουργός Εξωτερικών της Αριζόνα, Κάτι Χόμπς, Δημοκρατική, για τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σε ένα κέντρο καταμέτρησης ψήφων της κομητείας Maricopa – μερικοί από τους οποίους ήταν οπλισμένοι. «Φυσικά, θα μετρήσουμε όλες τις ψήφους. Είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό.»

Ένας υποστηρικτής του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατέχει ένα & quot; Μετρήστε κάθε ψήφο & quot; υπογράψτε σε συγκέντρωση την Τετάρτη το βράδυ έξω από το κέντρο καταμέτρησης ψήφων της κομητείας Maricopa στο Φοίνιξ.

Ένας υποστηρικτής του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κρατάει πινακίδα «Μετρήστε κάθε ψήφο» σε συγκέντρωση την Τετάρτη το βράδυ έξω από το κέντρο καταμέτρησης των ψήφων της κομητείας Maricopa στο Φοίνιξ.

Στη Φιλαδέλφεια, μέρος της πολιτείας της Πενσυλβανίας, τα ψηφοδέλτια υπολογίζονται ακόμη και τα αποτελέσματα των εκλογών δεν είναι οριστικά. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο συνεδριακό κέντρο την Τετάρτη το βράδυ, όπου οι ψήφοι μετράνε για να ψάλλουν, «Μετρήστε κάθε ψήφο.»

«Αυτό είναι που βλέπετε όταν οι άνθρωποι φοβούνται ότι τα δικαιώματά τους αφαιρούνται από αυτά», δήλωσε η Rich Garella της Protect Our Vote, Philly, στη θυγατρική της CNN, WPVI.

Άλλοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε φιλελεύθερους θύλακες όπως η Νέα Υόρκη, το Σιάτλ και το Λος Άντζελες σε κλήσεις για να μετρήσουν κάθε ψήφο.

Στη Νέα Υόρκη, τουλάχιστον 30 άτομα συνελήφθησαν καθώς το NYPD είπε ότι οι άνθρωποι «επιχείρησαν να εισβάλουν σε μια ειρηνική διαμαρτυρία φωτίζοντας φωτιά, ρίχνοντας σκουπίδια και αυγά στο Μανχάταν.»

Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους την Τετάρτη καθώς τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών παραμένουν αβέβαια στη Νέα Υόρκη.

Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους την Τετάρτη καθώς τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών παραμένουν αβέβαια στη Νέα Υόρκη.

Ένας διαδηλωτής συνελήφθη μετά από φτύσιμο σε αστυνομικό, δήλωσε στο CNN ο υπολοχαγός John Grimpel του NYPD. Δεν μπορούσε να πει με τι κατηγορήθηκε αυτό το άτομο.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο δήλωσε ότι υπήρχαν «σχετικά λίγοι» άνθρωποι στις διαδηλώσεις, ιδιαίτερα σε σύγκριση με αυτό που είχε προβλεφθεί.

«Η συντριπτική, μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων απλώς θέλει να δει τα αποτελέσματα των εκλογών να μετράνε δίκαια», είπε.

Οι διαδηλώσεις δεν αφορούσαν αποκλειστικά τις προεδρικές εκλογές. Στο Σιάτλ, μια ομάδα που καλεί να προστατεύσει κάθε ψήφο και μια άλλη ομάδα που υποστηρίζει το Black Lives Matter ένωσε τις δυνάμεις της για να σχηματίσει μια διαδήλωση.

Οι διαδηλωτές που εκπροσωπούν το Black Lives έχουν σημασία και προστατεύουν τα αποτελέσματα την Τετάρτη το βράδυ στο Σιάτλ.

Οι διαδηλωτές που εκπροσωπούν το Black Lives έχουν σημασία και προστατεύουν τα αποτελέσματα την Τετάρτη το βράδυ στο Σιάτλ.

Και στη Μινεάπολη, μια ομάδα ακτιβιστών μπήκε στο Interstate 94 σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει την κυκλοφορία. Οι κύριοι διοργανωτές περιελάμβαναν μέλη του Συνασπισμού Δίδυμων Πόλεων για τον Jamar Clark, καθώς και άλλες ομάδες. Ο Κλαρκ, ένας 24χρονος Μαύρος, πυροβολήθηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια μιας μάχης με την αστυνομία το 2015.

Ο στόχος της διαμαρτυρίας, σύμφωνα με την ομάδα, ήταν να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19, τη χρήση αστυνομικής δύναμης και την επίδραση της οικονομικής ύφεσης στους Μινεσότες χαμηλού εισοδήματος και στους έγχρωμους ανθρώπους.

Η κρατική περιπολία της Μινεσότα και η αστυνομία της Μινεάπολης ανέφεραν και απελευθέρωσαν 646 άτομα επειδή ήταν πεζοί σε αυτοκινητόδρομο και δημόσια ενόχληση, σύμφωνα με δελτίο τύπου. Η επιβολή του νόμου ανέφερε ότι οι συγκεντρώσεις έθεσαν σε κίνδυνο πεζούς και οδηγούς στον αυτοκινητόδρομο.

«Σεβόμαστε το δικαίωμα όλων να εκφραστούν σύμφωνα με την Πρώτη Τροποποίηση, αλλά ο αυτοκινητόδρομος δεν είναι ένα μέρος για να το κάνει αυτό», δήλωσε η κρατική περιπολία σε ένα tweet.

Πηγή CNN

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα