Ζωντανεύει ξανά το Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου – Για 10 χρόνια στον δήμο το σύνολό του

Μοιραστειτε το

Ο Δήμος Γαλατσίου και η ΕΤΑΔ υπέγραψαν τη σύμβαση παραχώρησης για τα επόμενα 5+5 χρόνια του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου, το οποίο πλέον θα πάρει ξανά ζωή!

Εδώ και σχεδόν 11 χρόνια με εξαίρεση κάποιους χώρους που χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς (γυρίσματα τηλεοπτικών παραγωγών, στέγαση περιστασιακά δημόσιων υπηρεσιών), το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου επί της ουσίας… ρήμαζε.

Οι σκέψεις που είχαν γίνει για να παραχωρηθεί σε συλλόγους έτσι ώστε να δημιουργήσουν εκεί αθλητικές εγκαταστάσεις, δεν προχώρησαν. Ο Δήμος Γαλατσίου έψαχνε τρόπο να καταφέρει να εκμεταλλευτεί πλήρως το «Παλαί», όπως το λένε οι κάτοικοι, ωστόσο δεν είχε βρεθεί η «χρυσή τομή».

Εν τέλει, ο δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος, κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Μάλιστα, την Πέμπτη 22 Απριλίου στα γραφεία της ΕΤΑΔ, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Στέφανο Βλαστό υπέγραψαν τη σύμβαση παραχώρησης όλων των χώρων του Ολυμπιακού Κέντρου στο Γαλάτσι, για τα επόμενα 10 χρόνια!

Το μήνυμα του Δημάρχου Γαλατσίου

«Είχα υποσχεθεί στους συμπολίτες μου, στους συνεργάτες μου και στον ίδιο μου τον εαυτό, ότι σε αυτή τη θητεία θα καταφέρουμε ο Δήμος μας να πάρει όλο το ΠΑΛΑΙ στα χέρια του.

Και τα καταφέραμε!

Για τα επόμενα 10 χρόνια (5 και στη συνέχεια, με βάση τη συμφωνία που έχουμε υπογράψει, άλλα 5) ο Δήμος Γαλατσίου κέρδισε επάξια το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να αξιοποιεί όπως νομίζει το σύνολο των εγκαταστάσεων του ΠΑΛΑΙ μας.

Δεν ήταν μια διαδρομή εύκολη. Τ α τελευταία χρόνια χρειάστηκε σκληρή δουλειά ώστε μέρα με τη μέρα να ξαναδώσουμε ζωή σε αυτόν τον υπέροχο χώρο.

Κι από εκεί που επί 11 χρόνια ρήμαζε, είχε μείνει ένα κουφάρι σύμβολο μιας χαμένης ευκαιρίας για την πόλη μας, καταφέραμε πριν από την πανδημία να το επισκέπτονται 1500 άνθρωποι τη μέρα, εκατοντάδες από τους οποίους παιδιά για αθλητικές ή πολιτιστικές δραστηριότητες.

Και παράλληλα, χρειάστηκε τα τελευταία 2 χρόνια να προχωρήσουμε ως Δήμος σε μια επίπονη διαπραγμάτευση με όλους τους αρμόδιους, για να τους εξηγήσουμε και κυριώς να τους πείσουμε ότι μόνο στα χέρια του Δήμου μας μπορεί πραγματικά να αξιοποιηθεί αυτός ο χώρος προς όφελος όλων –και πρώτα απ’ όλα, των πολιτών.

Επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να μην είμαι αγνώμων, αυτή τη στιγμή νιώθω ότι οφείλω να ευχαριστήσω μια σειρά από ανθρώπους.

Εκ μέρους όλων των Γαλατσιωτών, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Υπουργούς της κυβέρνησης που πείστηκαν από τα επιχειρήματά μας, τους οποίους αναφέρω με τη σειρά που πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις μας: τον κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον συνεργάτη του κ. Μπούμπα, τον κ. Κώστα Καραμανλή και τον συνεργάτη του κ. Νταούλα, τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον συνεργάτη του κ. Παπαδημητρίου, τον κ. Θοδωρή Λιβάνιο και τον συνεργάτη του κ. Νέγρη, τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον συνεργάτη του κ. Μπαλωμένο καθώς και τον κ. Βεσυρόπουλο και την συνεργάτη του κα. Αθανασάκη.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, για την πολύτιμη και καθοριστική αρωγή του καθώς και τους συνεργάτες του κα. Διαμάντη και κ. Κατσαούνο.

Αυτονόητο είναι βέβαια το ευχαριστώ προς τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Στέφανο Βλαστό και τη συνεργάτη του κα. Αμανατίδου, με τον οποίον είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία όλο αυτό το διάστημα, με αμοιβαία κατανόηση, η οποία μας οδήγησε στην υπογραφή της σύμβασης.

Όπως ανέφερα, οι συζητήσεις και η ανταλλαγή απόψεων είχαν ξεκινήσει ήδη με την προηγούμενη κυβέρνηση και τον πρώην Πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ.Τερζάκη . Όσα πετύχαμε σήμερα, είναι συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε τότε.

Δεν θα μπορούσα να λησμονήσω και να μην ευχαριστήσω τον κ. Γιάννη (ξέρει αυτός) για την βοήθειά του αλλά και όλους τους φίλους που συνέβαλλαν αφανώς στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας. Τους υπόσχομαι ότι θα έχουν πάντα μία θέση στην καρδιά μας για τη στήριξή τους στο Γαλάτσι μας.

Η συμφωνία αυτή, μπορεί να ήρθε μετά από μια μακρά προσπάθεια, αλλά δεν είναι παρά μόνο το πρώτο κιόλας βήμα. Σήμερα ξεκινάμε τα επόμενα βήματα. Μια νέα προσπάθεια, να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και να κάνουμε το ΠΑΛΑΙ ένα σύγχρονο κέντρο αθλητισμού και πολιτισμού για την πόλη μας.

Τα προηγούμενα χρόνια, καταφέραμε αυτό που δεν πίστευε κανείς: Δείξαμε ότι το ΠΑΛΑΙ ούτε μπορεί να ρημάζει σαν ερείπιο, ούτε να παραδοθεί σε τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα. Αλλά να είναι ζωντανό, με τη δύναμη του Δήμου Γαλατσίου και πρώτα απ’ όλους για τους πολίτες του Γαλατσίου!

Τα χρόνια που έρχονται, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε ακόμα καλύτερα. Και όλοι μαζί θα κάνουμε αυτό το στολίδι της πόλης μας να λάμψει ακόμα περισσότερο.

Μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν ξανά, δίνουμε όλοι ραντεβού στο ΠΑΛΑΙ ΜΑΣ».

Το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου – ΠΑΛΑΙ

Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου είναι κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων στο Γαλάτσι της Αθήνας. Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου έχει χωρητικότητα 6.200 θέσεων, εκ των οποίων οι 5.141 είναι μόνιμες στο άνω τμήμα. Οι υπόλοιπες ανήκουν σε πτυσσόμενες κερκίδες στο κάτω τμήμα.

Τοποθεσία: Το κλειστό βρίσκεται δίπλα στο Άλσος Βεΐκου, στο Γαλάτσι, μία περιοχή βόρεια του κέντρου της Αθήνας. Η πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι σχετικά απλή, μιας και το κλειστό βρίσκεται επί ενός κύριου οδικού άξονα της πόλης, τη Λεωφόρο Βεΐκου.

Το Κλειστό του Γαλατσίου κατασκευάστηκε ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, προκειμένου να φιλοξενήσει τα αγωνίσματα της ρυθμικής γυμναστικής και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η κυρίως σάλα συμπληρώνεται από ένα κλειστό προπονητήριο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...