Ζωή Μπουγιουκλού: «Έτσι γλίτωσα από τις ορέξεις του δράκου που με απείλησε με όπλο» (video) | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η Ζωή Μπουγιουκλού είναι μια νέα τραγουδίστρια, που έχει καταφέρει να κάνει αίσθηση με τη φωνή της και την παρουσία της στην τραπ μουσική σκηνή. Η Jastish, όπως είναι το καλλιτεχνικό της όνομα, από μικρή ηλικία έγραφε στίχους, αποτυπώνοντας τις σκέψεις και τις ανησυχίες της. Eνα περιστατικό όμως που συνέβη όταν ήταν φοιτήτρια, της έχει σημαδέψει τη ζωή.

  • Aπό τον
    Βαγγέλη Καράλη

Oπως εξομολογείται στην «Espresso», ένας άντρας την παρενόχλησε σεξουαλικά με την απειλή όπλου, με την ίδια σε κατάσταση σοκ να τρέχει για να γλιτώσει από τις ανώμαλες ορέξεις του. Μάλιστα, από το συγκεκριμένο περιστατικό εμπνεύστηκε και το νέο της τραγούδι με τίτλο «Supernova», που μιλάει για μια γυναίκα μαχήτρια που καταφέρνει να ξεπερνάει τις δυσκολίες.

Σεξιστικοί χαρακτηρισμοί

Η περιγραφή της στην «Espresso» αναφορικά με τον δράκο που της έστησε καρτέρι είναι ομολογουμένως ανατριχιαστική. «Εμπνεύστηκα το τραγούδι με αφορμή ένα ακραίο περιστατικό που έζησα πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ήμουν φοιτήτρια. Μέρα μεσημέρι έφυγα από το σπίτι μου και περπατούσα για να πάω στη σχολή μου. Προσπέρασα ένα σταματημένο αυτοκίνητο χωρίς να δώσω σημασία, με τον οδηγό να μου λέει με θράσος από το παράθυρο να μπω μέσα. Εγώ ευγενικά του απάντησα ότι δεν θέλω να μπω. Εκείνος επέμενε και γινόταν όλο και πιο απότομος και χυδαίος, χρησιμοποιώντας σεξιστικούς χαρακτηρισμούς. Εγώ απλά τον αγνόησα και συνέχισα να περπατάω. Ο ίδιος όμως συνέχισε να με ακολουθεί, με χαμηλή ταχύτητα με το αμάξι του. Η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή από φόβο, αλλά προσπαθούσα να είμαι ψύχραιμη» περιγράφει η Ζωή Μπουγιουκλού.

«Κάποια στιγμή, σταματάει, αρχίζει να ανεβάζει ταχύτητα και να περνάει μπροστά μου. Κατεβαίνει από το αυτοκίνητο, ανοίγει το πορτμπαγκάζ και μου ξαναλέει να μπω στο αμάξι. Του απαντάω “όχι” με τρεμάμενη φωνή! Αρχισα να τρέχω, ενώ εκείνος μού φώναζε, λέγοντας “κοίτα τι έχω εδώ, έχω όπλο”! Οπως έτρεχα, γύρισα πίσω το βλέμμα μου και τον βλέπω να κρατά στα αλήθεια όπλο! Γυρνάω και βλέπω να έχει μέσα στο αμάξι ένα ρεβόλβερ! Εκείνος ούρλιαζε “μπες μέσα στο αμάξι, γιατί θα σε πυροβολήσω”. Τότε άρχισα να φωνάζω βοήθεια θα με πυροβολήσουν, αλλά δεν υπήρχε κανείς! Ηταν ένας ερημικός δρόμος στην ανατολική Αττική που μένω. Ξαφνικά, βλέπω έναν ποδηλάτη, του φωνάζω, αλλά με αγνόησε. Κάποια στιγμή, και ενώ έτρεχα, έφτασα κοντά σε σπίτια, με τους γείτονες να βγαίνουν στα μπαλκόνια. Γύρισα πίσω μου και ο άντρας με το αυτοκίνητο είχε εξαφανιστεί, ακούγοντάς με να φωνάζω και να ζητάω βοήθεια. Μέσα στον πανικό μου δεν κατάφερα να πάρω τις πινακίδες του αυτοκινήτου. Πήγα αμέσως στην Αστυνομία και ανέφερα το περιστατικό, περιγράφοντας τον άντρα που με απείλησε. Επειτα από έναν μήνα με κάλεσε η Αστυνομία και μου έδειξε κάποιες φωτογραφίες. Είχαν πιάσει έναν άντρα που είχε ασελγήσει σε δύο ανήλικα. Τον αναγνώρισα αμέσως, δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρόσωπό του. Ηταν ο ίδιος άντρας που με είχε απειλήσει, 50 ετών αλλοδαπός» περιγράφει με τρεμάμενη φωνή στην «Espresso» η νεαρή τραγουδίστρια!

Γυναίκα μαχήτρια

Η Jastish μέσα από το συγκεκριμένο περιστατικό εμπνεύστηκε το νέο της τραγούδι με τίτλο «Supernova», που μιλάει για μια γυναίκα μαχήτρια που καταφέρνει να στέκεται όρθια στα πόδια της, παρά τις δυσκολίες.

To τραγούδι της και το video clip της έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο, μετρώντας χιλιάδες views μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. «Μέσα από αυτό το περιστατικό, που με στοιχειώνει μέχρι σήμερα, εμπνεύστηκα το τραγούδι “Supernova”, που μιλάει για το πώς μια γυναίκα μπορεί να είναι δυνατή και να ξεπερνάει τις δυσκολίες μέσα από τη ζωή της στο τραγούδι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σκηνοθέτη μου Βαγγέλη Τσαγκαράκη για το υπέροχο βιντεοκλίπ και τη Σοφία Τσαγκαράκη για το μακιγιάζ και τις φωτογραφίες της, αλλά κυρίως τον κόσμο που το αγάπησε από την πρώτη στιγμή. Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο των αποκαλύψεων για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις και τους βιασμούς που συνταράσσει τον καλλιτεχνικό χώρο, ήθελα να εξομολογηθώ τον εφιάλτη που έζησα, θέλοντας να πω στον κόσμο και στα νεαρά κορίτσια να μη φοβούνται, να μιλούν και να καταγγέλλουν τέτοιου είδους συμπεριφορές και καταστάσεις» λέει χαρακτηριστικά.

Η επανάστασή της

Η Jastish, που καταφέρνει και ξεχωρίζει με την ευγένειά της και το ήθος της, εξηγεί πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την τραπ και αν συναντάει δυσκολίες σε μια ανδροκρατούμενη μουσική σκηνή: «Πρώτα ξεκίνησα με τη ραπ μουσική. Θυμάμαι πως με τις ώρες έγραφα στίχους κάνοντας τη δική μου… επανάσταση μέσα από τις σκέψεις μου. Είμαι τυχερή που έζησα αυτή τη μετάβαση από τη ραπ στην τραπ, γιατί είδα και τις δύο πλευρές. Το “ραπ του δρόμου”, όπως λένε, ήταν και θα είναι η βάση όλων. Τα περισσότερα επαγγέλματα θεωρούνται στην πλειονότητά τους ανδροκρατούμενα. Ετσι κι η τραπ σκηνή. Το ίδιο ακριβώς θα έκανα αν δεν γεννιόμουν γυναίκα, δεν θα άλλαζε κάτι. Είναι δύσκολο να κάνεις καριέρα. Μπορεί να είναι εύκολο να ξεχωρίσεις λόγω του φύλου σου, αλλά θα λογοκριθείς δέκα φορές πιο αυστηρά για το σύνολο που παρουσιάζεις ως γυναίκα. Αδικα, δίκαια, δεν έχει σημασία. Το κοινό κρίνει ό,τι βλέπει κι ό,τι ακούει»! Αυτή την περίοδο η Jastish ετοιμάζει το νέο της τραγούδι με τίτλο «Εξάρτηση». Πρόκειται για ένα ευδιάθετο, ερωτικό κομμάτι, με μια συνεργασία-έκπληξη που θα συζητηθεί!

Πηγή
Author: Ch-newsroom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα