Ζυρίχη, η… πυγμή της πολυτέλειας!

Μοιραστειτε το

Η κατευναστική μοναχική βόλτα του αμυντικού μέσου…

Η…προϊστορία της επικοινωνίας, συγκεκριμένα της φιλικής, αμοιβαίας, εξομολόγησης με την Ζυρίχη και την ομάδα της χρονολογείται από τον Ιούλιο. Όταν, με την επιβεβλημένη διακριτικότητα που όμως δεν αναστέλει την ανάγκη ενημέρωσης, καλέσαμε στα ενδότερα της ελβετικής ομάδας για να μάθουμε πως βιώνει την «επίθεση του κορονοϊού».

Ο χαρακτηρισμός δεν είναι δικός μας αλλά του 19χρονου μέσου Σίμον Σόμ, τον διατύπωσε τον Ιούλιο, αμέσως μετά τα δυο θετικά κρούσματα εντός της ομάδας. Ο Αλβανός, Κοσοβάρος αμυντικός, Μίρλιντ Κριέζιου αλλά και ο πρόεδρος της Ζυρίχης, Αντσίλο Κανέλα, βρέθηκαν θετικοί στον, κατά την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, «αόρατο εχθρό» των ημερών μας.

«Ευχηθείτε για όλους μας» είχε μηνύσει τότε ο γερμανός αμυντικός Σόμπιεχ, μόλις, λίγες μέρες μετά, όλη η ομάδα αποσύρθηκε στα ενδότερα ,κοινώς τέθηκε σε καραντίνα λόγω του «διπλού σοκ για όλους μας», επίσης δικός του ο χαρακτηρισμός. Είχαμε ευχηθεί, ότι ακριβώς ζητήσαμε να ευχηθούν κι εκείνοι για μας (σ.σ.: μήπως τούτη η αναπόφευκτη πίεση για, δυσθεώρητη σε ανώδυνες εποχές, αμοιβαιότητα είναι το μεγάλο κέρδος αυτής της περιόδου;) και ανανεώσαμε την επικοινωνία «μόλις αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις».

Και αυτό συνέβη στην διάρκεια της εβδομάδας, ενώ το ελβετικό πρωτάθλημα, δειλά, επιφυλακτικά, όπως κάθε άλλη διοργάνωση μπροστά σε βουβές εξέδρες, ξεμύτισε (σ.σ.: ακριβής χαρακτηρισμός υπο την πιεση του ιού!) αυτό το μελαγχολικό φθινόπωρο.

Ηδη διεξήχθησαν δυο αγωνιστικές στην Ελβετία, τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αμυντικός ,τα δυο κρούσματα επανήλθαν αλλά ,όπως κατανοήσαμε, δεν πείθουν πως η συνύπαρξη μαζί τους ,παρά τις ιατρικές διαβεβαιώσεις, είναι ανώδυνη στην παρούσα χρονική συγκυρία. Κοινώς πλανάται στ αποδυτήρια και όχι μόνο του γηπέδου «Λέτσιγκρουντ» των 25.000 θέσεων, έδρα της Ζυρίχης, όπου αλλού βρίσκονται, η υποψία ,ακόμη κι αν  δεν είναι βάσιμη μετά τις τελευταίες ιατρικές εξετάσεις, πως ακόμη ίσως κάτι…επώδυνο μετάφέρει η παρουσία τους.

«Αόρατος εχθρός» και…ορατοί θιασώτες του εκείνοι που δεν θέλουν να ορθολογίσουν την σκέψη τους και συντηρούν φαντάσματα ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχουν… Η, μήπως δεν πρέπει να είμαστε το ίδιο…αμείλικτοι μαζί τους και να δικαιολογήσουμε την επιφύλαξη-φοβία τους στ όνομα της  ,συχνά σαρωτικής, επέλασης του «Conid-19»; Μάλλον ναί!

Μάθαμε πως, ακόμη κι αν οι δυο τους έχουν επανέλθει, επιχειρείται να καταπολεμηθεί η διάχυτη αμηχανία στ αποδυτήρια αλλά και στα γραφεία της ομάδας ,δηλαδή στους χώρους κίνησης παίκτη και προέδρου αντίστοιχα. Ο 19χρονος αμυντικός μέσος Σίμον Σόμ, γεννημένος στη Νιγηρία και πολιτογραφημένος ελβετός πλέον, δεν το αρνήθηκε ,ούτε το επιβεβαίωσε.

Ευνόητη, σεβαστή αμηχανία, επισφραγίστηκε από τις λίγες λέξεις του ,αυτές που προλόγισαν την επικοινωνία με τη  «Εφ.Συν.»: «Είμαστε σε καλό δρόμο γα να επιστρέψουμε στις ήρεμες ημέρες» είπε… Καλός αλλά και αναπόφευκτα δύσβατος λοιπόν ,όπως για όλους μας μην ξεχνάτε, ο ίδιος δρόμος.

Ο ίδιος δεν είπε λεπτομέρειες ,μάθαμε πως οι παίκτες ,το τεχνικό επιτελείο ,κάθε άλλο μέλος της ομάδας συζήτησαν μετά το τέλος προπόνησης της προηγούμενης εβδομάδας… Μοιράστηκαν την ανάγκη «να μην επιβαρύνουμε την ατμόσφαιρα με αναίτιες φοβίες για νέο κρούσμα στις τάξεις της ομάδας, να μην δίνουμε δικαιώματα που σπέρνουν νέο φόβο στους οπαδούς μας ,στα μέλη των οικογενειών μας, σε κάθε άλλον».

Υπήρξαν διαφωνίες ,προφανώς αποδείξεις νευρικότητας, όσες ,όπως μάθαμε από την επικοινωνία με την ελβετική τηλεόραση, οδήγησαν ,μετά την ίδια συνάντηση, τον 19χρονο Σόμ στο αγαπημένο μέρος του ,στην γέφυρα όπου οριοθετείται η λίμνη της πόλης  από τον ποταμό Λιμάτ ,με θέα τις Αλπεις… Η Ζυρίχη μ έναν βαθμό σε δυο παιχνίδια είναι έβδομη στην βαθμολογία ,ισόπαλο (2-2) έληξε το προηγούμενο ,εντός έδρας, παιχνίδι με την Λουγκάνο ,σήμερα στην Λωζάνη έχει δύσκολο έργο απέναντι στην τοπική ομάδα.

Είμαστε σίγουροι πως σ εκείνη την μοναχική βόλτα ,μετά την προσπάθεια των παικτών να συνάξουν την ψυχραιμία τους στ’ αποδυτήρια, δίπλα στο ποτάμι ,αντίκρυ στις Αλπεις, ο Σόν με την ελβετική υπηκοότητα και τις αφρικανικές καταβολές το τελευταίο που αναλογίστηκε ήταν η ανάγκη αγωνιστικής ανάκαμψης. Προέχει και έπεται των αγωνιστικών και άλλων προσωπικών επιδιώξεων η κοινή υγεία, η μέσω αυτής επαναφορά της ειρήνης στις διαπροσωπικές σχέσεις. Του το είπαμε ,απάντησε μ ένα χαμόγελο, ακόμη κι αν δεν τον είδαμε είμαστε σίγουροι πως έγνευσε καταφατικά…                       
 

Πηγή
Author: Σπύρος Τσάμης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...