Εasyjet: Επίθεση Χατζηιωάννου κατά της διοίκησης για τα οικονομικά της αεροπορικής εταιρείας

Μοιραστειτε το

Νέα επίθεση κατά της διοίκησης της εταιρείας εξαπέλυσε ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της easyjet, Sir, Στέλιος Χατζηιωάννου, με αφορμή τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της easyJet για το έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Αποκαλώντας τους «αχρείους», σημειώνει ότι έχουν προκαλέσει ζημιές της τάξεως των 1,3 δισεκ. λιρών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας σε διάστημα 12 μηνών, και τους καλεί να σταματήσουν να σπαταλούν τα χρήματα των μετόχων, αγοράζοντας 100 ακόμα αεροσκάφη.

Ολόκληρη η δήλωση του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου έχει ως εξής:

«Οι αχρείοι της easyJet έχουν δώσει γη και ύδωρ στους βασιλείς της διαφθοράς της Airbus

Οι αχρείοι της easyJet πρέπει να σταματήσουν να σπαταλούν τα χρήματα των μετόχων για την αγορά 100 ακόμη αεροσκαφών, όταν το 75% του υπάρχοντος στόλου (337 αεροσκάφη) είναι καθηλωμένο.

Οι αχρείοι έχουν προκαλέσει ζημιές της τάξεως των 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας τους τελευταίους 12 μήνες και θέλουν να συνεχίσουν την αγορά ολοένα και περισσότερων αεροσκαφών.

Η Airbus έχει καταδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου για δωροδοκία στελεχών αεροπορικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο, στα οποία ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να αγοράσουν περισσότερα αεροσκάφη από ό,τι έπρεπε – καταστρέφοντας έτσι την αξία για τους μετόχους των αεροπορικών εταιρειών.

Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...