Ε.Σ.Α: Επικροτεί τις εξαγγελίες του υπουργείου οικονομικών για ρύθμιση χρεών προς εφορία

Μοιραστειτε το

Η ρύθμιση που ανακοίνωσε το υπουργείο οικονομικών για τη ρύθμιση χρεών προς την εφορία ρυθμίζει έγκαιρα ένα τεράστιο πρόβλημα τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Με αφορμή την εξαγγελία του Υπουργού Οικονομικών κου Χρ. Σταϊκούρα για νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών προς την Εφορία, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης δήλωσε τα εξής:

Ο Ε.Σ.Α διεκδίκησε μια νέα γενναία ρύθμιση με επιστολές προς τον Υπουργό Οικονομικών (15.06.2020) και τον Πρωθυπουργό (09.09.2020), αποδεικνύοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη δημιουργίας ενός πλέγματος παρεμβάσεων διευκόλυνσης των φορολογούμενων, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, συσσώρευσαν οφειλές ή έχασαν παλαιότερες ρυθμίσεις, με στόχο να βελτιωθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων και να ενισχυθούν τα δημόσια ταμεία.

Σε όλες τις παρεμβάσεις τονίζαμε ότι αυτό αποτελεί μονόδρομο και δεδομένου ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να το υιοθετήσει, καλό θα ήταν να το κάνει άμεσα πριν είναι αργά. H σημερινή εξαγγελία της κυβέρνησης αδιαμφισβήτητα ρυθμίζει έγκαιρα ένα τεράστιο πρόβλημα και δίνει ανάσα σε χιλιάδες νοικοκύρηδες που επιχειρούν υπό καθεστώς ασφυξίας.  Εάν η παρέμβαση αυτή, συνδυαστεί με τη νέα τεκμηριωμένη πρόταση του Ε.Σ.Α, θα διευκολύνει όλους τους πραγματικά πληγέντες από την κρίση και θα μπορούμε να μιλήσουμε για οριστική λύση – ανάσα για χιλιάδες επιχειρήσεις.
 
Συγκεκριμένα ζητούμε επιπλέον της σημερινής απόλυτα σωστής και χρήσιμης παρέμβασης, να δοθεί η δυνατότητα αποπληρωμής των τρεχουσών υποχρεώσεων που δημιουργούνται εν μέσω της κρίσης και αφορούν πραγματικά πληγείσες επιχειρήσεις, σε 48 δόσεις.  Οι επιχειρήσεις που εκτάκτως και χωρίς δική τους υπαιτιότητα, έχουν αποδεδειγμένα μεγάλη πτώση τζίρου, πρέπει να μπορούν να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 48 δόσεων που αφορά έκτακτες οφειλές. Η πρότασή μας αυτή είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβει την έγκριση της Ευρώπης και θα βοηθήσει τα έσοδα του κράτους αφού θα εξασφαλίσει σταδιακή αποπληρωμή υποχρεώσεων που αλλιώς θα απωλεσθούν οριστικά λόγω των λουκέτων.  Το σημαντικότερο είναι ότι θα εξασφαλίσει τη  λειτουργία μονάδων που η κρίση  έχει φέρει σε δυσχερή θέση και πρέπει να κρατήσουμε οικονομικά ενεργές χωρίς να διακινδυνεύουμε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.  
 
Οι σημερινές εξαγγελίες  κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και φαίνεται πως η κυβέρνηση  ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας. Θα παραμείνουμε σε άμεση επαφή με το υπουργείο Οικονομικών με εξειδικευμένες προτάσεις, όπως η συμπερίληψη στο ευνοϊκό καθεστώς ρυθμίσεων, όλων ανεξαιρέτως των ληξιπρόθεσμων δανείων του ΕΤΕΑΝ (ΤΕΜΠΜΕ), για την επιτυχή εφαρμογή του μέτρου και επιπροσθέτως αναμένουμε αντίστοιχες ρυθμίσεις που θα αφορούν οφειλές και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Β.Σ. Καρούλιας: Εκτίναξη κερδών και άνοδος τζίρουΚορονοϊός: Έρχεται νέο σχέδιο με μέτρα για τον χειμώναΑφορολόγητο: Ποιες αποδείξεις θα μετρούν διπλά και θα μειώνουν το δηλωθέν εισόδημα
Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...