«Εφόδους» στα «κάστρα» της Δεξιάς σχεδιάζει ο Τσίπρας

Μοιραστειτε το

Οι τελευταίες εξορμήσεις του Αλέξη Τσίπρα, είχαν πραγματοποιηθεί σε περιβάλλον «φιλικό» για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ

Να πλησιάσει τους πολίτες που μέχρι και σήμερα δεν έχουν πολιτική ή εκλογική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια και τις συνέπειες της πανδημίας, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, με το επιτελείο του να σχεδιάζει ήδη τις «εφόδους» του στα παραδοσιακά «κάστρα» της Δεξιάς.

Η απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επισκεφτεί την Αργολίδα, προκάλεσε έκπληξη ακόμα και στους στενούς του συνεργάτες. Ο λόγος δεν είναι άλλος, παρά το γεγονός πως ο εν λόγω νομός της Πελοποννήσου αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά «προπύργια» της Νέας Δημοκρατίας, η οποία στις τελευταίες εκλογές έλαβε ποσοστό κοντά στο 44%.

Οι τελευταίες εξορμήσεις του Αλέξη Τσίπρα, είχαν πραγματοποιηθεί σε περιβάλλον «φιλικό» για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Ήπειρο, (από όπου κατάγεται), αλλά και στη Δυτική Αθήνα (Περιστέρι) και τη Β΄Πειραιά (Νίκαια), δηλαδή σε δύο εκλογικές περιφέρειες όπου η Κουμουνδούρου διατήρησε τα πρωτεία ακόμα και το καλοκαίρι του 2019.

Αυτές τις ημέρες, ήταν σαφές πως ήθελε να συναντηθεί με αγρότες. Αντί, όμως, να επιλέξει να επισκεφτεί μία περιοχή όπου οι δυνάμεις του κόμματος του είναι ισχυρές και που ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε αναβρασμό, όπως είναι για παράδειγμα η Θεσσαλία, θέλησε να βρεθεί εκεί που η Νέα Δημοκρατία υπερισχύει ξεκάθαρα, έτσι ώστε να έχει την πλήρη εικόνα των προβλημάτων.

Οι συνεργάτες δεν κρύβουν την έκπληξη τους για την επιτυχία της περιοδείας στη περιοχή. Όπως ομολογούν, περίμεναν να γίνει μία συνάντηση με κάποιους θεσμικούς εκπροσώπους των τοπικών αγροτών, αλλά και με ορισμένα κομματικά στελέχη. Η τυπική αυτή συνάντηση, εξελίχθηκε σε ανοιχτή συγκέντρωση, αφού οι αγρότες και γενικά οι κάτοικοι του κάμπου της Αργολίδας, θέλησαν να συζητήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα.

Φαίνεται, πάντως, ότι η επιλογή του να βρεθεί σε ένα «κάστρο» της Δεξιάς, μόνο τυχαία δεν ήταν. Αντίθετα, εντάσσεται σε ένα σχέδιο που έχουν καταρτίσει εδώ και κάποιες εβδομάδες στα γραφεία της Κουμουνδούρου, έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να ανοιχτεί ακόμα και στα παραδοσιακά ακροατήρια της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή σε ανθρώπους που ούτε καν τον έχουν ποτέ ψηφίσει.

Η εκτίμηση που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι πως και πιο συντηρητικά τμήματα των ψηφοφόρων, επικρατεί μεγάλη απογοήτευση από την κυβερνητική πολιτική. Και κατά κύριο λόγο, από την ακρίβεια και τη διαχείριση της πανδημίας. Επομένως, πιστεύουν ότι υπάρχει περιθώριο να πείσουν και δεξιούς ψηφοφόρους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι, πάντως, σαφές πως η «επιχείρηση γοητείας» των συντηρητικών ψηφοφόρων θα συνεχιστεί. Σε αυτό το σχέδιο εντάσσεται και η συνέντευξη που θα παραχωρήσει τη Δευτέρα, στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς το συγκεκριμένο μέσο θεωρείται η μιντιακή «ναυαρχίδα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για κυβέρνηση: «Αποδείχθηκαν διαχειριστές της συμφοράς»

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...