Εφιαλτική πρόβλεψη από τον γιατρό που ανακάλυψε τον Έμπολα: «Έρχονται και άλλοι φονικοί ιοί, χειρότεροι από τον κορωνοϊό» | newsbreak

Μοιραστειτε το

Σε μία δραματική και συνάμα τρομακτική προειδοποίηση προχώρησε ο γιατρός που ανακάλυψε τον Έμπολα λέγοντας πως περισσότερες πανδημίες και μάλιστα πιο θανατηφόρες από τον κορωνοϊό θα απειλήσουν στο μέλλον την ανθρωπότητα.

Ο καθηγητής Ζαν Ζακ Μουγιέμπε Ταμφούμ, ο οποίος συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα που ασχολήθηκε με την πρώτη επιδημία Έμπολα το 1976, φοβάται ότι τα δάση της Αφρικής θα αποτελέσουν το έδαφος όπου θα γεννηθούν νέοι θανατηφόροι ιοί. «Είμαστε σ’ έναν κόσμο όπου νέοι παθογόνοι οργανισμοί θα εμφανιστούν και αυτό αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα» δήλωσε στο CNN. Οι ερευνητές δίνουν τώρα τη μάχη για να προετοιμαστούν έναντι της «Νόσου Χ», ενός παθογόνου που μπορεί να εξαπλωθεί στον πλανήτη το ίδιο γρήγορα με τον νέο κορωνοϊό και να έχει τη σοκαριστική θνητότητα του Έμπολα.

Όταν ήταν νεαρός ερευνητής, ο Μουγιέμπε είχε πάρει δείγματα αίματος από τα πρώτα θύματα της τότε άγνωστης ασθένειας που σκότωνε εννέα στους δέκα ασθενείς. Αυτά τα δείγματα στάλθηκαν στη Δημοκρατία του Κονγκό σε επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο που εντόπισαν το μικρόβιο και του έδωσαν το όνομα του ποταμού Εμπολα.

«Η παρέμβαση του ανθρώπου στην φύση είναι η αιτία που προκύπτουν κι άλλες ζωονοσογόνοι ασθένειες»

Ο καθηγητής Μουγιέμπε, ο οποίος τώρα διοικεί το Εθνικό Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Ερευνας στην Κινσάσα, προειδοποιεί ότι θα προκύψουν και άλλες ζωονοσογόνοι ασθένειες, όπως ονομάζονται αυτές που μεταδίδονται μεταξύ ανθρώπων και ζώων. Και η αιτία είναι η όλο και μεγαλύτερη παρέμβαση του ανθρώπου στη Φύση! «Αν πας σε ένα δάσος, θα αλλάξεις το οικολογικό περιβάλλον, οπότε τα έντομα και τα ποντίκια θα φύγουν από εκεί και θα πάνε στα χωριά. Ετσι γίνεται η μετάδοση ενός ιού, των νέων παθογόνων» εξήγησε. Ολο και περισσότεροι ερευνητές πιστεύουν ότι η καταστροφή της βιοποικιλότητας από τον άνθρωπο είναι αυτή που θα δημιουργήσει συνθήκες για νέους ιούς και ασθένειες, όπως ο Covid-19.

Τέτοιες συνθήκες δημιουργούν και οι υπαίθριες αγορές. Ενα από τα βασικά εξαγωγικά προϊόντα του Κονγκό είναι το κρέας από κροκόδειλους, χιμπαντζήδες και άλλα εξωτικά ζώα που σφαγιάζονται και πωλούνται σε υπαίθριες αγορές. «Οποιοδήποτε από αυτά τα ζώα μπορεί να έχει κάποιον επικίνδυνο νέο ιό που θα καραδοκεί να περάσει στους ανθρώπους», προειδοποιεί ο ειδικός.

Πηγή
Author: Ιωάννα Τ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα