«Ευχαριστούμε τους Έλληνες που δεν τον ήθελαν…»

Μοιραστειτε το

Σήμερα η Παλμέϊρας του Φερέϊρα  στον πρώτο τελικό του Λιμπερταδόρες…

Δυο μήνες σα μια… ολόκληρη ζωή! Τόσος χρόνος συμπληρώθηκε από την ημέρα που άφησε ο Άμπελ Φερέϊρα τον πάγκο του ΠΑΟΚ και κάθισε σ εκείνον της Παλμέϊρας… Έχει ζήσει όσα άλλοι δεν τα προσδοκούν ούτε σε πολυετή παραμονή σε πάγκο ομάδας!

Σήμερα, ξημερώματα ώρας Ελλάδας, η Παλμέϊρας παίζει στο Μπουένος Αϊρες τον πρώτο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες (αντίστοιχου Τσάμπιονς Λίγκ των Λατινοαμερικανών) απέναντι στη  Ριβερ Πλέϊτ, ο επαναληπτικός θα γίνει σε μια εβδομάδα στο Μαρακανά, γήπεδο διεξαγωγής και του τελικού. Ο Φερέϊρα όταν πήγε εκεί από την Θεσσαλονίκη ,δεν τα… βρήκε όλα έτοιμα, το αντίθετο! Η ανάγκη διάκρισης ήταν μεγάλη, οι απαιτήσεις ανάλογες μετά από μακρά περίοδο χωρίς διάκριση… Ο Πορτογάλος προπονητής… σήκωσε τα μανίκια, είπε στους δημοσιογράφους «η Παλμέϊρας βλέπω πως έχει αναξιοποίητες δυνάμεις στο έμψυχο δυναμικό της», το αποδεικνύει αυτό και η έκτη θέση της στην βαθμολογία του πρωταθλήματος! 

Με τον ίδιο στο τιμόνι, ήδη έχει παίξει 17 επίσημα παιχνίδια σε δυο διοργανώσεις (Λιμπερταδόρες, πρωτάθλημα), έχει 11 νίκες, δυο ήττες, έχει προκριθεί και στον τελικό του εγχώριου κυπέλλου. Ο κόσμος ξαναζεστάθηκε και αλήθεια υπό ποιες συνθήκες… Ο Φερέϊρα νόσησε από τον νέο κορονοϊό πριν από ένα μήνα, προπονούσε, οδηγούσε την ομάδα μέσω τηλεδιάσκεψης, απομονωμένος σε ξενοδοχείο, για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να διακόπτεται η ανάκαμψη εντός γηπέδου… 20 παίκτες του, παράλληλα, έπεσαν θύματα του «αόρατου εχθρού» της εποχής μας!

«Κι αυτό επειδή ο Φερέϊρα μάς κέρδισε από την πρώτη στιγμή με το όνειρο διάκρισης που μοιράστηκε μαζί μας ,την μεθοδικότητα του… Ευχαριστούμε τους Έλληνες που τον άφησαν να φύγει και να έρθει στη Βραζιλία», αναφώνησε την Κυριακή σε τοπικό ραδιόφωνο ο πρόεδρος της Παλμέϊρας! 

Ψάξτε και άλλοι για δημιουργικούς-ικανούς προπονητές στην  χώρα μας… Σπάνια ευδοκιμούν-ανταμείβονται για το έργο τους στην  Ελλάδα ,συνήθως αποχωρούν υποτασσόμενοι στο νόμο των προέδρων που καθορίζει τις εξελίξεις(;) στα γήπεδα μας…     
 

Πηγή
Author: Σπύρος Τσάμης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...