Ευρώπη: Ανησυχία για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Μπροστά στο άλμα που καταγράφουν τα κρούσματα της Covid-19 στην Ευρώπη, νέοι περιορισμοί τίθενται σήμερα σε ισχύ στη Γερμανία –στο Βερολίνο– και στην Πολωνία, ενώ στη Λατινική Αμερική η Βραζιλία ετοιμάζεται να ξεπεράσει τον πήχυ των 150.000 νεκρών.

Στην Ευρώπη, η οποία καταγράφει περισσότερα από 6,2 εκατ. κρούσματα Covid-19 και σχεδόν 240.000 νεκρούς, η κατάσταση δεν παύει να επιδεινώνεται.

Στη Γερμανία, όπου περισσότερα από 4.000 νέα κρούσματα καταγράφονται επισήμως κάθε μέρα –αριθμός ρεκόρ από τις αρχές Απριλίου–, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε: αν ο αριθμός των μολύνσεων δεν σταθεροποιηθεί μέσα σε δέκα ημέρες, η χώρα θα λάβει νέα περιοριστικά μέτρα.

Όμως από σήμερα στο Βερολίνο τα περισσότερα καταστήματα, καθώς και όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ θα πρέπει να κλείνουν από τις 23:00 έως τις 06:00, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Μπροστά στην ανησυχητική αύξηση των μολύνσεων, μεγάλες γερμανικές πόλεις, κυρίως το Βερολίνο και η Φρανκφούρτη, επέβαλαν περιοριστικά μέτρα στον τομέα της γαστρονομίας, καθώς και περιορισμό των κοινωνικών επαφών.

Στη γειτονική Πολωνία, η οποία αντιμετωπίζει επίσης αύξηση ρεκόρ του αριθμού των μολύνσεων, η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους θα είναι υποχρεωτική από σήμερα σε όλη τη χώρα.

«Το δεύτερο κύμα έχει φθάσει στη χώρα μας και οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με σταθερό τρόπο», δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι εξηγώντας πως το σύνολο της χώρας αυτής των 38 εκατ. κατοίκων θα θεωρείται πλέον «κίτρινη ζώνη».

Τριάντα οκτώ κοινότητες θα θεωρούνται επίσης από σήμερα «κόκκινες ζώνες», όπου εφαρμόζονται πιο αυστηροί περιορισμοί στις δημόσιες και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Η Πολωνία είχε καταγράψει την Πέμπτη 4.280 μολύνσεις και 76 θανάτους, αυξάνοντας τους συνολικούς αριθμούς για τη χώρα αυτή σε 111.599 και 2.867 αντιστοίχως.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα