Ευρωκοινοβούλιο- Μ. Σπυράκη: Χρέος μας να δώσουμε ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για το κλίμα

Μοιραστειτε το

«Ιστορικό βήμα που επανασχεδιάζει την οικονομία μας και αλλάζει τις συνήθειες όλων μας» χαρακτήρισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη την υιοθέτηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του νόμου για το κλίμα που προβλέπει ότι η ΕΕ θα γίνει κλιματικά ουδέτερη το 2050.

Στη συζήτηση που διεξήχθη στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν Φρανς Τιμερμανς, κ.Σπυράκη σημείωσε  ότι η νομοθεσία για το κλίμα θα πρέπει να συνοδευτεί από « πράσινες ψηφιακές και ανθεκτικές επενδύσεις, δουλειές για να αντιμετωπιστεί η ύφεση. Οι πολίτες στην Δυτική Μακεδονία και στη Μεγαλόπολη, κύριε Επίτροπε, βλέπουν εδώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και περιμένουν από μας να τους  καθοδηγήσουμε και να χρηματοδοτήσουμε τα έργα, ώστε κανένας να μη μείνει πίσω» είπε χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά η ομιλία της κας Μαρίας Σπυράκη:

«Σήμερα κάνουμε όλοι μαζί ένα ιστορικό βήμα που στηρίζεται σε ισχυρά επιστημονικά δεδομένα και οδηγεί την ανθρωπότητα σε αποκατάσταση της ισορροπίας του πλανήτη ενώ ταυτόχρονα επανασχεδιάζει την οικονομία μας κι αλλάζει τις συνήθειες  όλων μας. Οι πολίτες στην Καρδίτσα, στην Φθιώτιδα, στην Μακεδονία, στην Κρήτη γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης, τα βιώσιμα τρόφιμα, τις βιώσιμες μεταφορές ,την αλλαγή στα κτίρια τις πρωτοποριακές θεραπείες, τα φάρμακα.

Είναι η στιγμή που ταυτόχρονα το βήμα αυτό να γίνει με ρεαλισμό ώστε ο στόχος για το 2030 να βασίζεται σε επικαιροποιημένη μελέτη επιπτώσεων και να λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις από την πανδημία και τον κορωνοϊό. Ο οποιοσδήποτε υψηλός στόχος κινδυνεύει να υπονομεύσει την αξιοπιστία μας και ταυτόχρονα να δημιουργήσει προσδοκίες τους πολίτες που δεν μπορούμε να συναντήσουμε. 

Το βήμα αυτό πρέπει να περιλαμβάνει πράσινες ψηφιακές και ανθεκτικές επενδύσεις, δουλειές για να αντιμετωπιστεί η ύφεση. Οι πολίτες στην Δυτική Μακεδονία και στη Μεγαλόπολη, κύριε Επίτροπε, βλέπουν εδώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και περιμένουν από μας να τους  καθοδηγήσουμε και να χρηματοδοτήσουμε τα έργα, ώστε κανένας να μη μείνει πίσω. 

Το βήμα αυτό πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα από όλα τα κράτη μέλη με ισχυρή επιτήρηση. Είναι χρέος μας σήμερα να δώσουμε στους ευρωπαίους πολίτες και την παγκόσμια κοινότητα ένα σύγχρονο ρεαλιστικό αναπτυξιακό νομοθετικό πλαίσιο για το κλίμα», κατέληξε η κ. Σπυράκη. 

 

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...