Ευρωζώνη: Καλύτερο του αναμενόμενου το οικονομικό κλίμα τον Φεβρουάριο

Μοιραστειτε το

Το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη βελτιώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο, με ώθηση από την μεγαλύτερη αισιοδοξία που εμφάνισαν η βιομηχανία, οι υπηρεσίες αλλά και οι καταναλωτές, οδηγώντας σε αύξηση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ετήσια έρευνα κλίματος της Κομισιόν έδειξε πως η οικονομική αισιοδοξία στις χώρες της ευρωζώνης αυξήθηκε στις 93,4 μονάδες αυτόν τον μήνα από 91,5 μονάδες τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν πως ο σχετικός δείκτης θα διαμορφώνονταν στις 92 μονάδες.

Το κλίμα στη βιομηχανία βελτιώθηκε στο -3,3 τον Φεβρουάριο από το αναθεωρημένο -6,1, έναντι διαμόρφωσής του στο -5 που περίμεναν οι αναλυτές, ενώ το κλίμα στον τομέα των υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο -17,1 από -17,7, έναντι υποχώρησής του στο -18,1 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Το καταναλωτικό κλίμα διαμορφώθηκε στο -14,8 από -15,5, αντισταθμίζοντας μια μικρή υποχώρηση του κλίματος στο λιανεμπόριο στο -19,1 από -18,5.

ΠΑΕ Ολυμπιακός: Έσοδα 82,46 εκατ. ευρώ και επιστροφή στην κερδοφορία το 2019/2020Ποιες μεταβολές αναμένονται στις αγροτικές επιδοτήσεις από το 2022Εφορία: 1,3 εκατ. κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη
Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...