Ευρωζώνη: Βουτιά 7,2% της βιομηχανικής παραγωγής σε ετήσια βάση τον Αύγουστο

Μοιραστειτε το

Ανέκοψε απότομα ταχύτητα η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, όπως αναμενόταν, κυρίως λόγω της μεγάλης πτώσης στην παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών, η οποία όμως σε κάποιο βαθμό αντισταθμίστηκε από την υψηλότερη παραγωγή των διαρκών καταναλωτικών αγαθών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat.

Ειδικότερα η βιομηχανική παραγωγή στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ αυξήθηκε κατά 0,7% τον Αύγουστο σε μηνιαία βάση, από 5% τον Ιούλιο, ενώ σε ετήσια βάση συρρικνώθηκε κατά 7,2%, επιδόσεις σύμφωνες με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το Reuters.

Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών, τα οποία χρησιμοποιούνται για επενδύσεις, μειώθηκε κατά 1,6% σε μηνιαία βάση και κατά 13,2% σε ετήσια. Ωστόσο, η παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών, όπως τηλεοράσεις ή πλυντήρια ρούχων, αυξήθηκε κατά 6,8% σε σχέση με τον Ιούλιο και 4,3% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα -η μόνη κατηγορία που κατέγραψε ετήσια ενίσχυση τον Αύγουστο.

Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η βιομηχανική παραγωγή έκανε βουτιά 11,2% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο και στη Γαλλία μειώθηκε κατά 7,3%.

Πηγή: Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...