Εσωκομματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Δείτε ποιοι και πού μπορούν να ψηφίσουν – Oι οδηγίες για τη διαδικασία

Μοιραστειτε το

Αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ

Η ώρα τις κρίσης έφτασε. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσοι πολίτες θελήσουν να γίνουν μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αύριο, Κυριακή 15 Μαΐου, θα εκλέξουν τον Αλέξη Τσίπρα για πρόεδρο και τη νέα σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι να μετατρέψει την εσωκομματική αυτή διαδικασία σε ένα αντικυβερνητικό συλλαλητήριο, καλώντας τους πολίτες να δώσουν μαζικά το παρών στις κάλπες και να στείλουν «τον λογαριασμό πίσω», στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Την κεντρική ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή του προέδρου και των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έχει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) με πρόεδρο τον Ηλία Νικολακόπουλο, όπως ορίστηκε με απόφαση του 3ου Συνεδρίου.

Ποιοι ψηφίζουν για πρόεδρο

Δικαίωμα ψήφου στην κάλπη εκλογής προέδρου, έχουν όλοι οι πολίτες που το επιθυμούν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν, είναι να προσέλθουν σε κάποιο από τα, σχεδόν, 1.000 εκλογικά κέντρα που θα στηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, από τη Γαύδο ως τον Έβρο, όπως είπε πριν λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρα.
Εδώ (https://www.syriza.gr/page/ekloges.html#) θα βρείτε αναλυτικά τα εκλογικά τμήματα ανά περιφέρεια και ανά δήμο, πατώντας πάνω στον σχετικό χάρτη.

Επίσης θα πρέπει να καταβάλουν το αντίτιμο των τριών ευρώ και να δεχθούν να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό είναι το στοιχείο που διαφοροποιεί την εν λόγω διαδικασία.
Όσοι εγγραφούν μέλη του κόμματος την ημέρα των εκλογών ή όσοι γράφτηκαν μετά την 21η Μαΐου, θα μπορούν να ψηφίσουν όπου το επιθυμούν ή μπορούν, ανεξάρτητα με την περιφέρεια ή τον δήμο στον οποίον κατοικούν.

Ποιοι ψηφίζουν για Κεντρική Επιτροπή

Για τα 61.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν ενταχθεί στο κόμμα πριν την 21η Μαρτίου και έχουν δικαίωμα ψήφου και για την Κεντρική Επιτροπή, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Αυτοί μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της περιφέρειας στην οποία ανήκουν.
Αν για κάποιο λόγο βρίσκονται εκτός, θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό κέντρο της χώρας θέλουν, αλλά μόνο για αρχηγό. Αυτό συμβαίνει γιατί στην εκλογή των 300 μελών της Κεντρικής Επιτροπής, υπάρχουν και γεωγραφικά κριτήρια.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου

Όσοι δεν είναι μέλη ή έχουν εγγραφεί μετά τις 21 Μαρτίου μπορούν να συμπληρώσουν διαδικτυακά τη φόρμα εγγραφής μέλους που θα βρουν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ και να προσκομίσουν στο εκλογικό τμήμα, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρηθούν στις ουρές.
Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ., με τα κομματικά στελέχη να εύχονται η συμμετοχή να είναι τέτοια ώστε να δοθεί παράταση.
Όποιος επιθυμεί να ψηφίσει, πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Άπαντες συσπειρωμένοι γύρω από τον Τσίπρα

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...