Εσωκομματικές εκλογές ΚΙΝΑΛ: Η Γεννηματά άναψε το πράσινο φως για να αρχίσουν οι διαδικασίες

Μοιραστειτε το

Η Φώφη Γεννηματά φέρεται να έδωσε εντολή στα κομματικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής να ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες έτσι ώστε να οριστεί ημερομηνία για την εσωκομματική αναμέτρηση

Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες, έτσι ώστε μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η εσωκομματική αναμέτρηση για την εκλογή της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, ζήτησε από τον κομματικό μηχανισμό η Φώφη Γεννηματά, με αρκετούς πάντως παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη να επισημαίνουν ότι ο στόχος είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος για να επιτευχθεί.

Η αλήθεια είναι πως το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μία παρατεταμένη, άτυπη προεκλογική περίοδο ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε και Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Έκτοτε, με τις κινήσεις του και με τις συχνές διαφοροποιήσεις του από την ηγεσία -που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασε και στα όρια της ανοιχτής υπονόμευσης της Φώφης Γεννηματά-, βοηθούσε στο να δίνεται προς τα έξω μία εικόνα ότι στο κόμμα επικρατεί κλίμα έντονης εσωστρέφειας.

Σε εντελώς αντίθετη γραμμή από τον Ανδρέα Λοβέρδο κινήθηκε όλο αυτό το διάστημα ο Νίκος Ανδρουλάκης, που παρότι ήταν γνωστό ότι θα διεκδικούσε και αυτός την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, έδινε πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενότητα της παράταξης, αποφεύγοντας τις δημόσιες τοποθετήσεις για τις εσωκομματικές εξελίξεις, περιμένοντας να πλησιάσει η κατάλληλη ώρα για να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του.

Με αυτά τα δεδομένα και με τον χρόνο λήξης της θητείας της να πλησιάζει, η Φώφη Γεννηματά φέρεται να έδωσε εντολή στα κομματικά στελέχη να ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες έτσι ώστε να οριστεί ημερομηνία για την εσωκομματική αναμέτρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ζήτηση τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για τις 26 Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να ληφθούν εκεί όλες οι αποφάσεις.

Το Μητρώο μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ

Μάλιστα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει ζητήσει από την επιτροπή καταστατικού και δεοντολογίας να ετοιμάσει εισήγηση για το χρονοδιάγραμμα με στόχο την όσο το δυνατό γρηγορότερη ολοκλήρωση των διαδικασιών – στα πλαίσια, βέβαια, του εφικτού εν μέσω πανδημίας. Όπως τονίζουν από το στενό της περιβάλλον, στόχος είναι να ξεκινήσει άμεσα η εκκαθάριση και η επικαιροποίηση του Μητρώου μελών και φίλων, που είχαν λάβει μέρος στην αναμέτρηση του 2017. Όπως συμπληρώνουν οι ίδιοι άνθρωποι, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν ακριβώς όπως οι προηγούμενες. Ανοιχτά και δημοκρατικά.

Στόχος της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, είναι οι εκλογές να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα έτσι ώστε να κλείσει μία και καλή ο κύκλος της εσωστρέφειας. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι στη πραγματικότητα η Φώφη Γεννηματά, σήκωσε με αυτή της την απόφαση το «γάντι» που της πέταξε προ ημερών ο Ανδρέας Λοβέρδος, όταν και με επιστολή του -την οποία για άγνωστους λόγους δεν έδωσε στη δημοσιότητα- φέρεται να ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών.

Όπως όλα δείχνουν, με την κίνηση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ συμφωνεί και το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη, που δηλώνει έτοιμο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος όποτε κι αν οι εκλογές πραγματοποιηθούν.

Πάντως, ορισμένα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σημείωναν στο Newsbomb.gr ότι δεν είναι ρεαλιστικό να πραγματοποιηθούν οι εκλογές μέσα στον Νοέμβριο, καθώς τα διαδικαστικά ζητήματα (εκλογικά κέντρα, εκκαθάριση μητρώου, ηλεκτρονικά τερματικά μηχανάκια κλπ) απαιτούν ακόμα μεγαλύτερο χρονικά ορίζοντα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννινα: Αυτοκτόνησε 25χρονος – Πήδηξε στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας

Ανδρέας Μικρούτσικος: Ξανά στο νοσοκομείο ο παρουσιαστής

Υπόθεση Σεμέδο-Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Ανοίγουν» κινητά μετά τις καταγγελίες της μητέρας της 17χρονης

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...