Εστίες μετάδοσης τα γηροκομεία – Μετά τον Άγιο Παντελεήμονα, συναγερμός και στην Καρδίτσα

Μοιραστειτε το

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για τα δεκάδες κρούσματα στα γηροκομεία με τις ζωές των ηλικιωμένων να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες αρχές, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, 4 κρούσματα σε ένα σύνολο εννέα στην περιοχή της Καρδίτσας, που καταγράφηκαν την Παρασκευή, προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως και συγκεκριμένα στο γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά πρόκειται για έξι συνολικά εργαζόμενους γηροκομείου καθώς οι δύο είχαν εντοπιστεί χθες κατά τον έλεγχο που έγινε. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους συνηθισμένους ελέγχους που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προστασία της δημόσιας υγείας στα γηροκομεία όλης της Θεσσαλίας κάθε εβδομάδα.

Συνολικά στο γηροκομείο διαμένουν 22 τρόφιμοι.

Γηροκομείο Αγ. Παντελεήμονα: Αυτός είναι ο «ασθενής μηδέν» που διέσπειρε τον ιό

Την αρχική διαπίστωση ότι η διασπορά του κορονοϊού σε δεκάδες ηλικιωμένους στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα οφείλεται σε εργαζόμενο της μονάδας επιβεβαίωσε ο επιτόπιος έλεγχος των επιθεωρητών – ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές της ΕΑΔ προχώρησαν στη συλλογή και καταγραφή στοιχείων μέσω της έγγραφης εξέτασης προσώπων, της επιτόπιας παρατήρησης και αυτοψίας. Υπάρχουν ευρήματα που οδηγούν στην αρχική διαπίστωση ότι η διασπορά οφείλεται στη παροχή εργασίας από εργαζόμενο ο οποίος δεν έπρεπε να προσέρχεται προς εργασία και ο οποίος φέρεται να έχει παραιτηθεί και αποχωρήσει από την επιχείρηση.

Επίσης καταγράφηκε και η παράτυπη επαφή περιθαλπόμενου της ΜΦΗ με εργαζόμενους σε λαϊκή αγορά έξω από το χώρο της μονάδας.

Ο έλεγχος συνεχίζεται περιλαμβάνοντας το σύνολο των απαιτήσεων του θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση, οργάνωση και λειτουργία της εν λόγω ΜΦΗ.

Μάλιστα, χθες καταγράφηκε και ο πρώτος νεκρός από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα την ώρα που τα κρούσματα από το συγκεκριμένο γηροκομείο φθάνουν τα 47 σε αριθμό.

Ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του ήταν ένας 79χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Μαγιορκίνης στο Newsbomb.gr: Δεν υπάρχει συζήτηση για lockdown – Είμαστε μακριά από αυτό

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...