ΕΣΑ: Ζητεί ρυθμίσεις οφειλών και προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Μοιραστειτε το

Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ), επισημαίνοντας την αναγκαιότητα κατάθεσης ρυθμίσεων που θα αφορούν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία αντίστοιχες με αυτές που εξήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον ΕΣΑ, «μόνο τότε θα δοθεί πραγματική ανάσα σε χιλιάδες νοικοκύρηδες που επιχειρούν υπό καθεστώς ασφυξίας».

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της επιστολής, έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η χθεσινή εξαγγελία του Υπουργού Οικονομικών κου Χρ. Σταϊκούρα για νομοθέτηση νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων οφειλών προς την Εφορία, τακτοποιεί έγκαιρα ένα τεράστιο πρόβλημα που πνίγει σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων  το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Εάν στο ίδιο νομοσχέδιο, μετά από δική σας απόφαση κατατεθούν και αντίστοιχες ρυθμίσεις που θα αφορούν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τότε θα δοθεί πραγματική ανάσα σε χιλιάδες νοικοκύρηδες που επιχειρούν υπό καθεστώς ασφυξίας.

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ, η ευαισθησία και το πνεύμα συνεργασίας που έχετε επιδείξει έως σήμερα καθιστά σχεδόν βέβαιη τη θετική σας ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα μας, γιατί από μόνες τους οι ρυθμίσεις των φορολογικών οφειλών, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωση των επιχειρήσεων στις έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...