Ερωτήματα για τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την καταλληλότητα της κλινικής Covid

Μοιραστειτε το

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά μαζικά τεστ και επαρκή μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς. Την Πέμπτη προχωρά σε κινητοποιήσεις.

Τουλάχιστον 20 υγειονομικοί και εργαζόμενοι στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο («Αγία Ολγα») στη Νέα Ιωνία βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό τις τελευταίες μέρες, προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα για τα πρωτόκολλα ασφαλείας που εφαρμόζονται αλλά και την καταλληλότητα της κλινικής Covid η οποία δημιουργήθηκε πρόσφατα εντός του νοσοκομείου.

Εργαζόμενοι θέτουν ερωτήματα σχετικά με την έλλειψη τεστ στο προσωπικό και τον τρόπο λειτουργίας κλινικής Covid χωρίς τις απαιτούμενες υποδομές και καλούν σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης από την ΠΟΕΔΗΝ.

Την ύπαρξη των κρουσμάτων στο «Κωνσταντοπούλειο» επιβεβαίωσε στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, που εδώ και καιρό ζητά περισσότερα μέσα προστασίας και προληπτικά τεστ στο υγειονομικό προσωπικό, τονίζοντας ότι συνεχώς αυξάνουν τα κρούσματα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της συνδικαλιστικής παράταξης «Ταξική Πορεία», τα κρούσματα εργαζομένων στο «Κωνσταντοπούλειο» φτάνουν τα 31, γεγονός που αποδεικνύει ελλείψεις στα μέτρα προστασίας και δεν μπορεί να αποδοθεί στην ατομική ευθύνη: «Οταν ενημερωνόμαστε τελείως συμπωματικά για τον αριθμό των κρουσμάτων σε συναδέλφους και τα νούμερα αυτά αποκτούν πλέον πρόσωπο, παγώνουμε, αγχωνόμαστε και εν τέλει αγανακτούμε από την ανοργανωσιά και τις τραγικές ελλείψεις που οδηγούν τα νοσοκομεία στο κόκκινο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της «Ταξικής Πορείας», που θέτει σειρά ερωτημάτων όπως το εάν έχει οργανωθεί σωστά από πλευράς μέτρων ασφαλείας και χωροταξικά η κλινική Covid, για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καθημερινή ενημέρωση των εργαζομένων για τον αριθμό των κρουσμάτων σε συναδέλφους τους και το γιατί δεν γίνεται έλεγχος όλων των εργαζομένων και δεν παρέχονται επαρκή μέσα προστασίας.

Πέραν αυτού, υπενθυμίζονται οι διαχρονικές ελλείψεις και τα κενά σε προσωπικό στο νοσοκομείο, ενώ τίθεται το ζήτημα να σταματήσει η λειτουργία της κλινικής Covid για όσο διάστημα δεν πληρούνται τα μέτρα ασφαλείας. «Δεν γίνονται μαζικά τεστ στο προσωπικό. Πρέπει να γίνονται τεστ ανά εβδομάδα. Με τόσους συναδέλφους να πρέπει να βρεθούν σε καραντίνα υπάρχει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» η εργαζόμενη Ρούλα Σακκά.

Στις 3 Νοεμβρίου η συνδικαλιστική παράταξη «Αριστερή Αγωνιστική Ενότητα» είχε επίσης καταγγείλει ότι στο «Κωνσταντοπούλειο» επικρατεί τραγική κατάσταση, κάνοντας λόγο για 10 κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό της καρδιολογικής κλινικής. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, στην 1η ΥΠΕ Αττικής, που περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του κέντρου και βόρεια της Αττικής, 133 υγειονομικοί νοσούν και 188 βρίσκονται σε καραντίνα. Οι «θετικοί» σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 700 και περίπου 300 μπαίνουν σε καραντίνα.

Πηγή
Author: Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...