Ερντογάν σε Μέρκελ: Η Ευρώπη υπέκυψε στον εκβιασμό Ελλάδας- Κύπρου – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Μπορεί να μην είναι «ερωτευμένα πιτσουνάκια» αλλά η σχέση τους έχει πολύ βάθος και περιεχόμενο. Τα συμφέροντας τους είναι κοινά και αυτό τους ενώνει. Η Γερμανίδα την δύσκολη ώρα έβαλε πλάτη σταματώντας κάθε ενέργεια επιβολής κυρώσεων στη Σύνοδο Κορυφής και σήμερα είχε μια ακόμη τηλεδιάσκεψη με το alter ego για να διαμορφώσουν την πολιτική τους. Άλλωστε η Μέρκελ θεωρεί πολύτιμο και στρατηγικό εταίρο τον παρανοϊκό Ερντογάν , αφού εξυπηρετεί απόλυτα τα γεωπολιτικά της παιχνίδια.

Ο Τούρκος Πρόεδρος και η Γερμανίδα Καγκελάριος, όπως έγινε γνωστό επικοινώνησαν με ατζέντα τις σχέσεις Τουρκίας – Γερμανίας και  Τουρκίας – Ε.Ε., ενώ αξιολογήθηκαν περιφερειακά ζητήματα και αναφέρθηκαν και στα θέματα που αφορούν στο Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, όπως αναφέρει η Yeni Safak.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική Προεδρία, ο Ερντογάν άσκησε κριτική για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής κατά της Τουρκίας και είπε ότι «η Ευρώπη δεν είναι ακόμα έτοιμη να δημιουργήσει περιβάλλον διαλόγου. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ευρώπη και τα συμφέροντά της δεν μπορεί να είναι όμηροι της Ελλάδας και της Κύπρου.

Όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο τις ανακοινώσεις της τουρκικής προεδρίας ο Τούρκος πρόεδρος είπε στην καγκελάριο της Γερμανίας πως οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της δεν είναι επαρκείς για να ξεπεραστούν τα προβλήματα στις σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την ΕΕ. Σύμφωνα με τη τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν της είπε πως η ΕΕ «υπέκυψε στον εκβιασμό» της Ελλάδας και της Κύπρου.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα