Ερντογάν: Ο Μακρόν χρειάζεται ψυχοθεραπεία

Μοιραστειτε το

φωτογραφία αρχείου

AP Photo / Lefteris Pitarakis

Με… ιδιαίτερο τρόπο σχολίασε ο Τούρκος πρόεδρος τη συμπεριφορά του Γάλλου ομολόγου του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

Σε έναν χαρακτηρισμό που ήδη έχει προκαλέσει αίσθηση, προέβη σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν, σχολιάζοντας τη συμπεριφορά του Μακρόν απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ, δήλωσε πως ο Γάλλος πρόεδρος χρειάζεται… ψυχοθεραπεία. 

«Ποιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που λέγεται Μακρόν, με τους μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχολογικό επίπεδο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια επαρχιακού συνεδρίου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην πόλη της Καισάρειας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Μακρόν δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει αυτό που αποκάλεσε ως «ισλαμικό αυτονομισμό» (separatism). Όπως είχε πει, ο ισλαμικός αυτονομισμός απειλεί να πάρει τον έλεγχο μερικών από τις μουσουλμανικές κοινότητες σε όλη τη Γαλλία. Η αναφορά αυτή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Τούρκου προέδρου. 

Ωστόσο, από τότε μεσολάβησε η αποτρόπαιη δολοφονία, διά αποκεφαλισμού, του καθηγητή Ιστορίας Σαμιέλ Πατί σε προάστιο του Παρισιού. Δράστης ένας 18χρονος τσετσενικής καταγωγής και ακραίος Ισλαμιστής, ο οποίος ήθελε να εκδικηθεί τον καθηγητή για τη χρήση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ στη διάρκεια ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Σημειώνεται τέλος ότι ο Μακρόν –που έχει μιλήσει για «εσωτερικό εχθρό» που πρέπει να αντιμετωπιστεί– έχει προαναγγείλει για τις αρχές Δεκεμβρίου την κατάθεση νομοσχεδίου κατά του ισλαμιστικού αυτονομισμού, με τον Γάλλο πρόεδρο πάντως να βρίσκεται υπό πίεση από τα ακροδεξιά και συντηρητικά κόμματα που ζητούν μια ακόμη πιο σκληρή (μεταναστευτική και όχι μόνον) πολιτική, ενόψει και των προεδρικών εκλογών του 2022.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...