Εργασιακό – Πτωχευτικός Κώδικας -Αντικειμενικές Αξίες: Ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει παντιέρα και ξεκινά «πόλεμο»

Μοιραστειτε το

Μέτωπο κατά τη κυβέρνησης και νέο άνοιγμα στην κοινωνία – Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι τα φιλολαϊκά προσωπεία έπεσαν και ετοιμάζουν… απαντήσεις. 

Να σχηματίσει ένα κοινωνικό μέτωπο το οποίο θα αποτελείται από τις κοινωνικές ομάδες εκείνες που πλήττονται από τη κυβερνητική πολιτική επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζει «πόλεμο εναντίον της κοινωνίας» ορισμένες από τις κορυφαίες κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο να βρίσκεται ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τον νέο πτωχευτικό κώδικα να έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία και τις επικείμενες αυξήσεις-«φωτιά» στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο κυβερνητικός σχεδιασμός, που κάθε άλλο παρά φιλικός είναι για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

«Αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει δεν είναι κάτι περίεργο. Είναι το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Για όλα αυτά προειδοποιούσαμε τους πολίτες πριν τις εκλογές», είπε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Από τα παραπάνω λόγια γίνεται σαφές πως για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τίθεται πλέον ζήτημα. Η κυβέρνηση κάνει πράξη τις προεκλογικές τις θέσεις.

Επομένως, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που έπεσαν τα όποια φιλολαϊκά προσωπεία που αναγκάστηκε να φορέσει εν μέσω πανδημίας η Νέα Δημοκρατία, είναι η ώρα να πάρει την κατάλληλη απάντηση από εκείνους που βάλλονται από τη πολιτική της.

Επί της ουσίας, η Κουμουνδούρου επιχειρεί να στήσει ένα μέτωπο στο οποίο θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, καθώς εκτιμούν ότι οι επιθέσεις που δέχονται αυτά τα «συμμαχικά» κοινωνικά στρώματα, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο συλλογικά, με κοινούς αγώνες και δίπλα σε ένα κόμμα που μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία και να ανατρέψει το υπάρχον πλαίσιο προς όφελος τους.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι προχθές, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δάφνης-Υμηττού, με θέμα «Το αύριο των μικρών επιχειρήσεων και το νέο εργασιακό καθεστώς», έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Θανάσης Νικολόπουλος.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει πολύ μεγάλο βάρος στη μετατροπή αυτής της κοινωνικής συμμαχίας, σε πολιτική. Χθες, σε εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής, με τίτλο «Σχέδιο Πισσαρίδη ή Εναλλακτική Προοδευτική Προοπτική, συμμετείχε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, γεγονός που μαρτυρά ότι το προηγούμενο διάστημα έγινε καλή δουλειά με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των μικρομεσαίων και οι θέσεις του κόμματος είχαν απήχηση.

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει πως όταν το κόμμα του πάρει ξανά εντολή από τον ελληνικό λαό να κυβερνήσει, αυτός θα ανατρέψει αυτές τις αποφάσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Πότε επανέρχεται η μουσική στην εστίαση – Τι αλλάζει σε γάμους και ωράριο κυκλοφορίας

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...