Επιχείρηση «αλλαγή ατζέντας» μέσω του ανασχηματισμού

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι η ανακοίνωση του νέου υπουργικού σχήματος, με τον πρωθυπουργό να πασχίζει να δημιουργήσει ένα διαφορετικό αφήγημα για το 2021 έστω και για επικοινωνιακούς λόγους.

Την ώρα που η αποτυχία στην διαχείριση ιδιαίτερα του δεύτερου κύματος της πανδημίας έχει απογυμνώσει την κυβέρνηση, παρά την αμέριστη στήριξη που δέχεται από πολλά ΜΜΕ, οι γκρίνιες στο εσωτερικό του γαλάζιου στρατοπέδου έχουν αυξηθεί.

Κι ενώ η κυβέρνηση συντηρεί τις διαρροές περί ανασχηματισμού από πριν τα Χριστούγεννα, ο κύβος δείχνει να έχει ριφθεί μετά τα απανωτά αυτογκόλ των τελευταίων εβδομάδων (τραγέλαφος με τα εμβόλια, καθυστερήσεις εμβολιασμών υγειονομικών, άνοιγμα σχολείων με πολιτική απόφαση) και δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις να γίνουν αύριο, Δευτέρα.

«Λάδι στη φωτιά», άλλωστε, φρόντισε να ρίξει ο ίδιος ο κυβερνητικός εκρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ανέφερε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ «ανασχηματισμό κάνει ο πρωθυπουργός όταν εκείνος κρίνει σκόπιμο. Επομένως, ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να πάρει τις αποφάσεις του και να κάνει τις ανακοινώσεις του όπως εκείνος επιθυμεί. Από εκεί και πέρα νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα».

Ριζικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δεν αναμένονται, όμως  ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται στο να αξιοποίησε περισσότερα στελέχη από τη δεξαμενή των βουλευτών της νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε τα ονόματα και τα σενάρια που ακούγονται στο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.»: Ανασχηματισμός για εσωτερική κατανάλωση
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...