Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και σε δυο «ομάδες» η συνεδρίαση

Μοιραστειτε το

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση πρώην και νυν διοικητών της ΕΥΠ και όσων προσώπων φέρονται να συνδέονται με την επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι εννέα προσκεκλημένοι αποφασίστηκε να χωριστούν σε δυο ομάδες. Παρά την αρχική εισήγηση της πλειοψηφίας για ενιαία ακρόαση, μετά και την παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρα που συντάχθηκε με την πρόταση της αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε να υπάρξουν δυο χωριστές διαδικασίες.

Η πρώτη ομάδα που τοποθετείται στην επιτροπή αποτελείται από τους πρώην αξιωματικούς, διοικητές της ΕΥΠ Θεόδωρο Δραβίλλα (2012-2015), Ιωάννη Ρουμπάτη (2015-2019), Παναγιώτη Κοντολέοντα (2019-2022) και τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η δεύτερη ομάδα θα εισέλθει στην αίθουσα στις 14:00 και θα αποτελείται από τον νυν διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, την εισαγγελέα εφετών και εποπτεύουσα στην ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, τον εισαγγελέα εφετών Κωνσταντίνο Τζαβέλλα και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο. Και στις δυο ακροάσεις, η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Οι εργασίες της επιτροπής καλύπτονται από καθεστώς απορρήτου, ενώ υπήρξε σύσταση προς τους βουλευτές να αφήσουν εκτός αίθουσας τα κινητά τους τηλέφωνα.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...