Επιτέλους, έφτασαν στην ΚΕΔΕ οι προδιαγραφές για τις νέες μαθητικές μάσκες

Μοιραστειτε το

Εστάλησαν από το υπουργείο Υγείας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) οι νέες προδιαγραφές για τις μάσκες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Δημήτρης Παπαστεργίου στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της που είναι σε εξέλιξη.

Η ΚΕΔΕ,σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, έχει αποτανθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το αν πρέπει να διεξαχθεί ή όχι νέος διαγωνισμός για την παραγωγή τους.

Θυμίζουμε το μπάχαλο με τις μάσκες – αλεξίπτωτα, με το «καλημέρα» της σχολικής χρονιάς, όταν διανεμήθηκαν στους μαθητές μάσκες τεραστίων διαστάσεων, ακατάλληλες φυσικά για τον σκοπόν για τον οποίο ράφτηκαν κι ας δαπανήθηκαν 6,2 εκατομμύρια ευρώ, όπως καυχιόταν σε tweets του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Δύο εβδομάδες μετά, το υπουργείο Υγείας έστειλε τις νέες προδιαγραφές για τις μάσκες, αλλά ήταν και πάλι λάθος. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι με τις νέες διαστάσεις υπήρχε ο κίνδυνος να κατασκευαστούν μάσκες μικρότερες από το απαιτούμενο μέγεθος. Ετσι, το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε νέα διόρθωση.

«Οι σωστές προδιαγραφές ελπίζουμε να σταλούν σήμερα από την Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και τον κ. Πρεζεράκο», ήταν το σχόλιο του υπουργείου Εσωτερικών στην efsyn.gr, με εμφανείς αιχμές προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Παναγιώτη Πρεζεράκο και το υπουργείο Υγείας.

Να σημειωθεί ότι στις 18 Σεπτεμβρίου, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είχε δηλώσει δημοσίως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ότι «διαβιβάζονται οι διευκρινίσεις σήμερα στους αρμόδιους επί των προδιαγραφών για τις μάσκες».

Πάντως και μετά τη σημερινή, πολυαναμενόμενη εξέλιξη, δεν προβλέπεται να πάρουν σύντομα στα χέρια τους τα παιδιά τις νέες μάσκες/

Με βάση το πώς είναι διατυπωμένες οι τελικές προδιαγραφές, η ΚΕΔΕ θα ζητήσει νομικές συμβουλές για το αν πρέπει να συνεχίσει τον ίδιο διαγωνισμό ή θα πρέπει να ξεκινήσει νέες διαγωνιστικές διαδικασίες για την επιλογή αναδόχων.

Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει όλη η διαδικασία να ξεκινήσει από την αρχή: να κατατεθούν προσφορές από πλευράς υποψήφιων εταιρειών, να ελεγχθεί ο διαγωνισμός από το Ελεγκτικό Συνέδριο κ.ο.κ. Εκτιμάται ότι είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν οι μάσκες στα σχολεία στις επόμενες 14 ημέρες από σήμερα. Αντίστοιχο διάστημα είχε απαιτηθεί για τη διανομή της πρώτης παρτίδας την ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία, όπου έγινε ένας αγώνας δρόμου.

Να σημειωθεί ότι στα 6,2 εκατ. ευρώ που έχουν διατεθεί στην ΚΕΔΕ για τις σχολικές μάσκες, έχει προστεθεί νέο ποσό ύψους 470.000 ευρώ μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...