Επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα από τις 17/05 προανήγγειλε ο Μπόρις Τζόνσον

Μοιραστειτε το

Την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα από τις 17 Μαΐου κι εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες με τον κορωνοϊό περιλαμβάνει το πλάνο της βρετανικής κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον.

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε επιτραπεί η είσοδος ενός αριθμού φιλάθλων στα γήπεδα, μέτρο που όμως ανακλήθηκε πολύ γρήγορα, εξαιτίας της ανόδου των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία.

Η χώρα βρίσκεται σε αυστηρό lockdown εδώ και καιρό και στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τη Δευτέρα (22/02) ότι ο κόσμος θα μπορεί να επιστρέψει στα γήπεδα από τις 17 Μαΐου.

Στα κλειστά στάδια δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε περισσότερους από 1.000 θεατές, ενώ στα ανοιχτά το μάξιμουθ θα φτάσει τους 4.000.

Ωστόσο, στα μεγάλα γήπεδα της χώρας, όπως είναι το «Wembley» και οι έδρες των ομάδων της Premier League, όπου η χωρητικότητα υπερβαίνει τους 16.000 θεατές θα επιτρέπονται έως και 10.000 φίλαθλοι, όπου είναι δυνατόν, ή το ένα τέταρτο της χωρητικότητας.

Εφόσον προχωρήσει αυτό το μέτρο σημαίνει πως η τελευταία αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος θα διεξαχθεί με κόσμο, ενώ ερωτηματικό αποτελεί εάν θα ισχύσει το ίδιο και με τον τελικό Κυπέλλου, που προγραμματισμένος για τις 15 Μαΐου.

Όπως μετέδωσε το Sky Sports εξετάζεται το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο ματς ν΄ αποτελέσει ένα τεστ για την εφαρμογή του μέτρου.

Επίσης, θετικά είναι τα νέα και για το Euro. Το «Wembley» θα φιλοξενήσει 7 αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μεταξύ των οποίων έναν στην φάση των «16», τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό.

Επομένως οι πιθανότητες να γίνουν τα ματς αυτά με την παρουσία κόσμου στις εξέδρες αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...