Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό που ξέσπασε στην Άλμπα

Μοιραστειτε το

Με το ευρύ 92-69 ο Παναθηναϊκός νίκησε το βράδυ της Πέμπτης, την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής για τη Euroleague.

Οι «πράσινοι» επέστρεψαν, λοιπόν, στις επιτυχίες και βελτίωσαν τη θέση τους στη βαθμολογική κατάταξη της διοργάνωσης, έχοντας πλέον ρεκόρ 5-9 (νίκες με ήττες). Παράλληλα, φρέναραν την πορεία της Άλμπα που προερχόταν από τέσσερις διαδοχικές νίκες.

Βαρόμετρο για τη νίκη του Παναθηναϊκού ήταν η αμυντική του προσήλωση που περιόρισε τους φιλοξενούμενους σε μόλις 32 πόντους ενεργητικό στο πρώτο ημίχρονο. Στο διάστημα αυτό οι «πράσινοι» πήραν κατά διαστήματα διψήφια διαφορά, για να κλείσουν το ημίχρονο με προβάδισμα 7 πόντους. 

Στην επανάληψη, η αποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού στην επίθεση (κυρίως από τη γραμμή του τρίποντου) ήταν εκείνη που εκτόξευσε τη διαφορά και μετέτρεψε το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο. Η Άλμπα μείωσε στους 7 πόντους στο 34΄ (74-67), ωστόσο οι πράσινοι πίεσαν εκ νέου στην άμυνα και με μεγάλα σουτ δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Γερμανούς για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. 

Σπουδαία εμφάνιση από τον Ιωάννη Παπαπέτρου, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να τελειώνει τον αγώνα με 22 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Άξιοι συμπαραστάτες του Έλληνα φόργουορντ οι Γιώργος Παπαγιάννης (12π., 6ρ.), Χάουαρντ Σαντ-Ρος (13π.) και Νεμάνια Νέντοβιτς (13π.).  Από την Άλμπα Βερολίνου ξεχώρισε ο Νιλς Γκιφάι με 13 πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 39-32, 66-52, 92-69.

Παναθηναϊκός (Βόβορας): Παπαγιάννης 12, Μποχωρίδης, Παπαπέτρου 22 (3), Καλαϊτζάκης, Φόστερ 9 (3), Νέντοβιτς 13 (3), Γουάιτ 9 (2), Μήτογλου 2, Μπεντίλ 5, Σαντ Ρος 13 (3).

Άλμπα (Ρενέσες): Λο 8 (2), Σίβα 11 (2), Γκιφάι 13 (3), Μάτισεκ 8 (2), Σνάιντερ 3 (1), Νίκιτς, Ολνίντε 9 (1), Τίμαν 3 (1), Γκρέιντζερ 3, Σίκμα 11.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...