Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ: Δικαίωμα συμμετοχής σε περισσότερες επιχειρήσεις

Μοιραστειτε το

Τη δυνατότητα να λάβουν ενίσχυση μέσω του τρίτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής έχουν οι επιχειρήσεις οι οποίες δεν υπέβαλαν αίτηση έως τις 28 Σεπτεμβρίου υπό την προϋπόθεση ότι έχουν δηλώσει τα έσοδα τους.

Σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης, η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου. Με βάση τα όσα προβλέπονται στην απόφαση:

 «Κατ΄εξαίρεση, δύνανται να υποβάλουν αίτηση και οι επιχειρήσεις που δήλωσαν έως την 28η Σεπτεμβρίου 2020 στοιχεία εσόδων στην ηλεκτρονική εφαρμογή «τα έσοδα μου», οι οποίες δεν έχουν υποβάλει έως την ως άνω ημερομηνία την εκδήλωση ενδιαφέροντος».

Για να έχουν δικαίωμα να λάβουν την ενίσχυση μέσω του τρίτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής οι επιχειρήσεις θα πρέπει να παρουσιάζουν μείωση στο τζίρο τους κατά τουλάχιστον 10% την περίοδο Μαρτίου- Αυγούστου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Ειδικά για τις επιχειρήσεις με έδρα στο Δήμο Μεσαπείων και στις δημοτικές ενότητες Νέας Αρτάκης και Ληλαντίων του δήμου Χαλκιδέων, μπορούν να λάβουν ενίσχυση ανεξάρτητα αν παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πιστώθηκαν ακόμα 303,9 εκατ. ευρώ σε 7.315 δικαιούχους του 3ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Μέχρι σήμερα, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ ανέρχεται σε 91.655, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 1,184 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι πληρωμές του 3ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστούν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

naftemporiki.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...