Επιστράτευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη μάχη κατά του κορωνοϊού | newsbreak

Μοιραστειτε το

Στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού μπαίνει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τη λειτουργία 161 μονάδων σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, πρόκειται για ένα μέτρο που θα αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τα νοσοκομεία αναφοράς, τα οποία ήδη σηκώνουν ένα πολύ μεγάλο βάρος από την πανδημία.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας είναι φτιαγμένα κυρίως για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν, για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν, για τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Αυτούς πρέπει να στηρίξουμε πρώτα από όλους», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας.

Τη Δευτέρα θα αρχίσουν να λειτουργούν 14 Κέντρα Υγείας στην Αθήνα (οκτώ στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια και έξι στη 2η).

Οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν συνεννόησης, είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ραντεβού, όπου υπάρχει πλέον ένδειξη για ιατρείο Covid-19, είτε με τους πενταψήφιους αριθμούς, όπως ισχύει έως σήμερα, ή επικοινωνώντας απευθείας με το Κέντρο Υγείας.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα