Επιστολή Μπάιντεν σε Οικουμενικό Πατριάρχη: «Χρειαζόμαστε την ηγεσία σας» | newsbreak

Μοιραστειτε το

Οι καλές -όσο όμως και στενότερες- σχέσεις που θα έχουν τα επόμενα χρόνια η νέα διοίκηση του Λευκού Οίκου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτυπώθηκε και στην απαντητική επιστολή που έστειλε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Επιστολή, μέσω της οποίας τού εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του για το συγχαρητήριο γράμμα που του έστειλε ο παναγιότατος αμέσως μετά την πρόσφατη εκλογική του επιτυχία.

Χαρακτηριστικά, στην επιστολή του, ο Μπάιντεν τονίζει στον κ. Βαρθολομαίο ότι τόσο ο ίδιος όσο και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις προσβλέπουν σε συνεργασία και σε μελλοντικό διάλογο, ενώ στο ιδιόχειρο υστερόγραφό του ο νέος Προέδρος των ΗΠΑ γράφει στον Πατριάρχη: «Να είστε καλά. Χρειαζόμαστε την ηγεσία σας», υπογράφοντας με το μικρό του όνομα, «Τζο».

Όπως γνωστοποίησε το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην επιστολή του ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως τόσο «η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Χάρις όσο και εγώ θα αναλάβουμε καθήκοντα σε μια περίοδο μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων -από τον κορονοϊό έως την κλιματική αλλαγή-, οι οποίες υπερβαίνουν σύνορα και απαιτούν διεθνή συνεργασία. Προσβλέπουμε σε συνεργασία μαζί σας κατά τη δύσκολη αυτή στιγμή. Σας ευχαριστώ και πάλι, παναγιότατε. Προσβλέπω σε μελλοντικό διάλογο».

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα