Επιστήμονες στο Μπρίστολ υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν πως θα «αφοπλίσουν» τον κορονοϊό

Μοιραστειτε το

Μία ανακάλυψη που θα «αφοπλίσει» τον κορονοϊό, υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν επιστήμονες από το Μπρίστολ. Η επιστημονική ομάδα του Βρετανικού πανεπιστημίου ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε πως θαμμένο βαθιά στις «ακίδες» που χρησιμοποιεί ο SARS COV-2 προκειμένου να «αγκιστρώνεται» σε ανθρώπινους οργανισμούς, υπήρχε ένα μικρό μόριο το οποίο ονομάζεται λινελαϊκό οξύ.

Ο ιός χρησιμοποιεί το λιπαρό αυτό οξύ προκειμένου να αποκτά ενιαία υπόσταση και να εξαπλώνεται και η επιστημονική ομάδα περιέγραψε την ανακάλυψη αυτή ως σημαντική καθώς σημαίνει ότι πλέον υπάρχει τρόπος να εμποδιστεί αυτή η διαδικασία σύνδεσης και πιθανώς να καταστεί μη μολυσματικός ο ιός.

Αυτό θα απαιτούσε την ανάπτυξη αντι-ιικών φαρμάκων μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, θα μπορούσε να σημαίνει πολύ καλύτερες θεραπείες βραχυπρόθεσμα, με τη χρήση του ίδιου του λινελαϊκού οξέος.

Η ανακάλυψη αυτού του λιπαρού οξέος έχει χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες ως τρόπος για να καταστούν τα φάρμακα πιο αποτελεσματικά στον «αφοπλισμό» του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτούς, η ανακάλυψή τους θα μπορούσε σε βραχυπρόθεσμο στάδιο να οδηγήσει στην καλύτερη θεραπεία της COVID-19, και μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να σημαίνει ότι είναι σε θέση να εμποδίσουν εντελώς τον ιό από το να είναι μολυσματικός καθώς και να τον σταματήσουν προτού να εξαπλώνεται.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ έχει δημοσιεύσει τα ευρήματά της στο περιοδικό Science, και περιέγραψε τη μελέτη που διεξήγαγε ως «πρωτοποριακή».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πηγή
Author: editor01

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...