Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο όργανο του ανθρώπινου οργανισμού – Η επίδραση στις θεραπείες του καρκίνου

Μοιραστειτε το

Επιστήμονες στην Ολλανδία ανακάλυψαν, κατά την διάρκεια έρευνας για τον καρκίνο του προστάτη, ένα όργανο του ανθρώπινου οργανισμού, το οποίο προηγουμένως δεν είχε κανείς υπόψη.

Πρόκειται για ένα ζεύγος μικροσκοπικών αδένων στο πίσω μέρος του ανθρώπινου κρανίου, κοντά στη βάση του λαιμού.

Κατά πάσα πιθανότητα, οι αδένες αυτοί είναι σιελοφόροι και σκοπός τους είναι η ενυδάτωση και λίπανση του πάνω μέρους του ανθρώπινου λαιμού.

Η ανακάλυψη έγινε τυχαία, και ενώ οι επιστήμονες πραγματοποιούσαν έρευνα για την θεραπεία του καρκίνου του προστάτη με τη βοήθεια ακτινοβολίας.

Οι ερευνητές είχαν εισαγάγει με ένεση μια ουσία στον οργανισμό των ασθενών, η οποία είναι εντοπίσιμη από τον αξονικό τομογράφο και η οποία «δεσμεύει» μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη, η οποία βρίσκεται τόσο στον προστάτη, όσο και στους σιελοφόρους αδένες.

Αφού λοιπόν εξέτασαν τους ασθενείς με αξονική τομογραφία, πρόσεξαν ότι η πρωτεΐνη βρισκόταν σε υψηλή συγκέντρωση στο πίσω μέρος του λαιμού τους, κάτι που δεν περίμεναν και το οποίο οφείλεται στην ύπαρξη μικροσκοπικών αδένων στο σημείο.

Η ανακάλυψη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για όσους ασθενούν από καρκίνο στο κεφάλι ή τον αυχένα και υπόκεινται σε θεραπεία με ακτινοβολία.

Ο λόγος είναι ότι οι γιατροί προσπαθούσαν ούτως ή άλλως να αποφεύγουν να «χτυπήσουν» με ακτινοβολία τους σιελοφόρους αδένες, καθώς αυτό θα δυσχέραινε την ομιλία, τη βρώση και την κατάποση για τους ασθενείς.

Η ύπαρξη των συγκεκριμένων αδένων στο πίσω μέρος του κρανίου δεν ήταν γνωστή, και έτσι οι αδένες αυτοί δεν εξαιρούνταν από την ακτινοβολία.

Το ότι πλέον οι γιατροί τους έχουν υπόψη τους συνεπάγεται την πιθανή βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών από εδώ και πέρα.

ΠΗΓΗ: INDEPENDENT

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τα «μέτωπα» του Ερντογάν: Πώς άνοιξε «πόλεμο» με Γαλλία, Ρωσία και ΗΠΑ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...