Επισημοποιήθηκε η πρόσληψη Ντομενικάλι ως επικεφαλής της Formula 1

Μοιραστειτε το

Ο Στέφανο Ντομενικάλι, πρώην διευθυντής της Ferrari και τωρινός πρόεδρος της Lamborghini, θα γίνει ο νέος επικεφαλής της Formula 1 το 2021, αναλαμβάνοντας καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2021.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Liberty Media, η εταιρεία που κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα του πρωταθλήματος. Την ίδια στιγμή, ο Τσέις Κάρεϊ, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, θα αναλάβει καθήκοντα μη εκτελεστικού προέδρου.

Ο Κάρεϊ διαδέχθηκε το 2017 τον Μπέρνι Έκλστοουν στο «τιμόνι» της Formula 1, όταν η Liberty Media απέκτησε τα εμπορικά δικαιώματα.

Ο 55χρονος Ντομενικάλι ηγήθηκε του αγωνιστικού τμήματος της Ferrari μέχρι τις αρχές του 2014. Μετά τις σπουδές του στα Οικονομικά και το Εμπόριο στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια, εντάχθηκε στη Ferrari το 1991, διαδεχόμενος τον Ζαν Τοντ – νυν πρόεδρο της FIA – στο τιμόνι της ομάδας το 2007.

Το 2014 παραιτήθηκε, για να περάσει στη Lamborghini. Είναι μια πολύ σεβαστή φιγούρα στη F1, ένας χαρισματικός χαρακτήρας, με μεγάλη εμπειρία διαχείρισης.

Είναι επίσης ο τελευταίος διευθυντής της ομάδας με τον οποίο η Ferrari κέρδισε έναν παγκόσμιο τίτλο, το πρωτάθλημα των κατασκευαστών το 2008.

Ο επικείμενος διορισμός του σημαίνει ότι τόσο η εταιρεία που κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα όσο και το διοικητικό όργανο της F1 θα διευθύνονται από πρώην στελέχη της Ferrari.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...