Επιπλέον χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ για υποδομές και λιμάνια στην Σάμο

Μοιραστειτε το

Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε όλα τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης της Σάμου μετά τον σεισμό των 6.7 ρίχτερ στις 30 Οκτωβρίου, αναλύθηκε στην τέταρτη διαδικτυακή συνάντηση της άτυπης ομάδας συντονισμού υπό το Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο. 

Κατά τη συνάντηση εργασίας έγινε γνωστό ότι: 

  • Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση περίπου 10.000.000 ευρώ προς την Περιφέρεια για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές και οδικά δίκτυα, καθώς και στους λιμένες του νησιού. Πρόκειται για χρηματοδότηση μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και, δη, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.
  • Αποφασίστηκε η εγκατάσταση μόνιμου κλιμακίου του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών στο νησί και, δη, της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου για την αρωγή προς τις υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και τους πολίτες του νησιού για τις ζημιές στα κτίρια.
  • Αυξήθηκε η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση κατά περίπου 100.000 ευρώ προς τους Δήμους, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, για την προετοιμασία και τις εργασίες υποστυλώσεων των κωδωνοστασίων των ιερών ναών της περιοχής, ώστε να καλυφθούν ανελαστικές δαπάνες για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας. Έτσι, η συνολική χρηματοδότηση για αυτόν τον σκοπό διαμορφώνεται κοντά στις 600.000 ευρώ, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και, δη, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

Τα χρήματα αυτά έρχονται σε συνέχεια των αρχικών 3.290.000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες, των 81.123.840 ευρώ για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής, των 17.520.000 ευρώ για τη χορήγηση επιδότησης ενοικίου και συγκατοίκησης, των 4.000.000 ευρώ που εξασφαλίστηκαν προ ημερών. 

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζεται η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την προώθηση των διαδικασιών αποκατάστασης και στήριξης της περιοχής, ώστε η Σάμος να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν στην κανονικότητα και η στήριξη της πολιτείας να φτάσει με ταχείς ρυθμούς σε όλους τους δικαιούχους. Με αυτή τη στόχευση, ακολουθώντας πιστά την κατεύθυνση από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζεται η στενή συνεργασία όλων, προχωρούν εντατικά οι διαδικασίες και ενισχύεται, όπου απαιτείται, η χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...