Επιμένουν οι διασωληνώσεις, άλλοι 23 νεκροί από Covid-19

Μοιραστειτε το

Εντείνεται η πίεση στα νοσοκομεία. Μονοψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων, όμως έγιναν λιγότερα από τα μισά διαγνωστικά τεστ από ό,τι συνήθως.

Οριακή αύξηση κατέγραψε ξανά ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ για Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή ο αριθμός των διασωληνώσεων ανέρχεται σε 301, από 300 χθες, γεγονός που συντηρεί την έντονη πίεση στα νοσοκομεία. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ επισήμανε ότι η πληρότητα των νοσοκομείων της Αττικής πλησιάζει στο 85%, ενώ καταγράφηκε ρεκόρ εισαγωγών αυτό το Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκαν 662 νέα κρούσματα (από 1.222 χθες), ωστόσο έγιναν λιγότερα από τα μισά διαγνωστικά τεστ: συνήθως τα τεστ ανέρχονται σε πάνω από 45.000, όμως κατά το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν κάτω από 20.000.

Εξάλλου, άλλοι 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να αγγίζει πλέον τους 6.126.

Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των 662 κρουσμάτων, για ακόμα μια φορά σχεδόν τα μισά εντοπίζονται στην Αττική (332). Επίσης, στην Αχαΐα καταγράφηκαν 59 νέες μολύνσεις, στη Θεσσαλονίκη 53 και στη Λάρισα 30.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...