Επικοινωνία Δένδια – Σέρμαν: Συνεισφορά των ΗΠΑ στην ανάπλαση των πυρόπληκτων περιοχών

Μοιραστειτε το

Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Γουέντι Σέρμαν, με την τελευταία να ανακοινώνει πως αμερικανική υπηρεσία σε συνεργασία με την πρεσβεία στην Αθήνα θα συνδράμει τις ελληνικές προσπάθειες αναδάσωσης και ανάπλασης των πυρόπληκτων περιοχών.

Τη συμπαράστασή της προς την Ελλάδα εξέφρασε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Γουέντι Σέρμαν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Δένδια. Ο Έλληνας υπουργός ενημέρωσε την κ. Σέρμαν για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε ό,τι αφορά τα πύρινα μέτωπα.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για το μήνυμα στήριξης της κ. Σέρμαν, αλλά και για την παροχή βοήθειας των ΗΠΑ στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρέθηκε η χώρα λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε πως «εξέφρασα την υποστήριξή μου στην Ελλάδα καθώς αντιμετωπίζει πρωτοφανής πυρκαγιές».

Παράλληλα, η κ. Σέρμαν ανέφερε πως η Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ, σε συνεργασία και με την πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα, θα συμβάλλει δουλεύοντας μαζί με τις ελληνικές Αρχές και θα δώσει τεχνογνωσία στις εργασίες της επόμενης ημέρας στις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο – Πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...