Επικοινωνία Δένδια – Ρίκερ για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Μοιραστειτε το

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον βοηθό του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ, στην οποία συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, που θα είναι και το αντικείμενο της διυπουργικής στο ΝΑΤΟ για την οποία ακυρώθηκε η συνάντηση με τον Τσαβούσογλου.

Το ταξίδι του Νίκου Δένδια στην Τουρκία ναι μεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (14.04), αλλά δεν θα… εκπληρώσει πλήρως τον σκοπό του. Ο υπουργός Εξωτερικών θα βρεθεί μόνο στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Το προγραμματισμένο του ραντεβού με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα γίνει στην Άγκυρα όπως είχε προγραμματιστεί αλλά την Πέμπτη 15 Απριλίου. Ο κ. Δένδιας μετά τη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, θα επιστρέψει στην Αθήνα καθώς θα συμμετάσχει, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, σε έκτακτη διυπουργική τηλεδιάσκεψη του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν η οποία θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης (14.04).

Στην ίδια συνάντηση θα συμμετάσχουν και οι αντίστοιχοι υπουργοί της Τουρκίας, προφανώς και των ΗΠΑ. Για αυτό τον λόγο, το απόγευμα της Τρίτης (13.04) ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φίλιπ Ρίκερ.

Στη συζήτηση που είχαν ο κ. Δένδιας με τον εκτελούντα χρέη βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναλύθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, με τις ΗΠΑ να έχουν ανακοινώσει την αναβολή της απόσυρσης των στρατευμάτων, και πιθανότατα ζητήματα που θα απασχολήσουν την αυριανή διυπουργική του ΝΑΤΟ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Η επιδημία δεν έχει «κοπάσει» – Τι είπε για το Πάσχα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...