Επική πρόκριση του Ολυμπιακού απέναντι στην Αϊντχόφεν σε ματς θρίλερ

Μοιραστειτε το

Στους 16 του Europa League με δραματικό τρόπο η ελληνική ομάδα, που βρήκε λίγο πριν το τέλος του αγώνα το χρυσό γκολ απέναντι στην Αϊντχόφεν και προκρίθηκε παρά την ήττα.

Ήρωας για τους ερυθρόλευκους για ακόμη μια φορά ο Χασάν, ο οποίος στο 89′ έκανε το 2-1 και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του, σε συνδυασμό με τη νίκη 4-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι Ολλανδοί είχαν προηγηθεί με 2-0 από το ημίχρονο με δύο γκολ του Εράν Ζάχαβι.

Παρά το μαξιλαράκι του 4-2 ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του ήξεραν ότι το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν θα είναι και παρά τις πρώτες στιγμές του ματς όπου ο Ολυμπιακός πίεσε και απείλησε, οι Ολλανδοί γρήγορα πήραν τα ηνία του αγώνα.

Από το 20ο λεπτό η Αϊντχόφεν άρχισε να πλησιάζει ότι και περισσότερο του, ασταθούς για ακόμη ένα παιχνίδι, Σα, και το αποτέλεσμα ήταν στο 22΄ο Ζάχαβι να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο Ισραηλινός (ο οποίος σκόραρε και τα τέσσερα γκολ της ομάδας του στα δύο παιχνίδια) πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ.

Ο Ολυμπιακός έδειξε να μην έχει καθαρό μυαλό και παρά τις μικρές ευκαιρίες που είχε, φαινόταν ότι κινδυνεύει να πετάξει στα σκουπίδια το 4-2 του πρώτου ματς. Αυτό έγινε ακόμη πιο ορατό στο 44’ όταν έπειτα από αχρείαστο φάουλ ο Ζάχαβι έκανε το 2-0 με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ.

Η εικόνα της ομάδας έδειχνε ότι απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις και ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε την επανάληψη με δύο αλλαγές περνώντας στο παιχνίδι τον Φορτούνη και τον Μασούρα με στόχο να δώσει το δικό του ρυθμό στον αγώνα και να γίνει πιο απειλητικός.

Πράγματι οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα τη μπάλα και να παίρνουν μέτρα μέσα στο γήπεδο. Η πίεση ψηλά έφερε αποτέλεσμα, όμως στο 50΄η τύχη γύρισε την πλάτη στον Ολυμπιακό, καθώς το σουτ του Καμαρά από καλή θέση σταμάτησε στο δοκάρι. 

Η Αϊντχόφεν περίμενε τον Ολυμπιακό και προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις, ενώ η ελληνική ομάδα συνέχιζε να έχει την κατοχή.

Κι ενώ τα λεπτά κυλούσαν και οι Πειραιώτες άρχισαν να νιώθουν την πίεση του χρόνου, ο Πορτογάλος προπονητής έβαλε στο ματς και τον Χασάν παίζοντας φουλ  επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν για δεύτερη φορά άτυχοι με τον Φορτούνη να βρίσκει το δοκάρι στο 82’.

Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν το έβαλε κάτω, πίστεψε στην πρόκριση, όπως είχε κάνει και πέρυσι απέναντι στην Άρσεναλ στο Λονδίνο, και ευτύχησε στο 89’ να πετύχει το χρυσό γκολ με τον Χασάν να παίρνει το ριμπάουντ από προσπάθεια του Ελ Αραμπί και να σκοράρει.

Οι συνθέσεις

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Εμβονγκό – Τέζε, Μποσκαλί, Φίεργκέφερ – Ντάμφρις, Μαξ, Ροσάριο, Τομάς, Γκέτσε (90? Μάριος Τζούνιορ) – Ζαχάβι, Μάλεν (90? Φέρτενσεν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα – Λαλά (79’ Ανδρούτσος), Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46’ Μασούρας), Καμαρά – Μπρούμα (79’ Χασάν), Βαλμπουενά (46’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός αύριο στις 14:00 μαθαίνει τον επόμενο αντίπαλό του που θα είναι μια εκ των:

  • Ρέιντζερς
  • Βιγιαρεάλ
  • Μόλντε
  • Γρανάδα
  • Σαχτάρ
  • Αγιαξ
  • Τότεναμ
  • Σλάβια Πράγας
  • Ντιναμό Ζάγκρεμπ
  • Γιανγκ Μπόις
  • Ρόμα
  • Ντιναμό Κιέβου
  • Μίλαν
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...