Επεισόδιο ρατσισμού στο Μίλγουολ από φιλάθλους

Μοιραστειτε το

Mε ρατσιστική συμπεριφορά συνδιάστηκε η επιστροφή ων φιλάθλων για να παρακολουθήσουν αγώνα της Μίλγουολ, αφού σφύριξαν τους παίκτες, όταν εκείνοι γονάτισαν σε ένδειξη συμπαράστασης στο κίνημα Black Lives Matter. 

Μετά από 280 ημέρες αναγκαστικού lockdown, λόγω του κορονοϊού  (ο τελευταίος αγώνας με φιλαθλους ήταν Μίλγουολ-Μπρίστολ Σίτι, στις 29 Φεβρουαρίου), 2.000 φίλαθλοι της Μίλγουολ , συλλόγου της Championship, με 135 χρόνια ζωής και με παρελθόν σε επεισόδια χουλιγκανισμού, επέστρεψαν στις εξέδρες, αλλά δεν το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο. 

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες είχαν προειδοποιήσει μέσω social media από τους παίκτες να μην γονατίσουν κάνοντας την γνωστή κίνηση συμπαράστασης στο  Black Lives Matter. 

Ωστόσο, η απάντηση του προπονητή και των παικτών, μέσω ενός δελτίου τύπου που εκδόθηκε την Παρασκευή, ήταν αρνητική: 

«Η πράξη αυτή μας δίνει την ευκαιρία να δείξουμε δημόσια την υποστήριξή μας για την καταπολέμηση των διακρίσεων. Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι το γονάτισμα, για εμάς, δεν αντιπροσωπεύει ένταξη σε μια πολιτική ομάδα ή μια ιδεολογία. Είναι απλώς θέμα αντιμετώπισης διακρίσεων.»

Στο γήπεδο όμως ο διαιτητής Ντάρεν σφύριξε την έναρξη του αγώνα ενάντια στην Ντέρμπι(0-1), οι φίλαθλοι άρχισαν να σφυρίζουν και να αποδοκιμάζουν τους παίκτες. 

Συμπεριφορά που καταδίκασαν από τα social media  ο Γκάρι Λίνεκερ και ο πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, Μικάϊ Ρίτσαρντς, που είναι πλέον δημοφιλής σχολιαστής της τηλεόρασης: 

MILLWALL

«Δεν ήταν μειονότητα. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά μέτρα. Με δύο χιλιάδες άτομα στο γήπεδο, δεν πρέπει να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί από πού προέρχονται τα σφυρίγματα. Δεν υπάρχει δικαιολογία.» 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρκετοί οπαδοί της Μίλγουολ ανέφεραν: «Αυτό δεν αφορά το ρατσισμό, αλλά εκφράζει την αηδία του προς το μαρξιστικό κίνημα Black Lives Matter, ένα κίνημα που ενέπνευσε αυτούς που κατέστρεψαν τα αγάλματα του Γουίστον Τσόρτσιλ.»

Η ομοσπονδία της Αγγλία (FA) καταδίκασε το περιστατικό και θα ξεκινήσει έρευνα. 

Πηγή
Author: editor02

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...