Επεισόδια Πολυτεχνείο: Ενώπιον της δικαιοσύνης οι συλληφθέντες

Μοιραστειτε το

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρίσκονται πλέον οι συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, υπό κράτηση βρίσκεται ένας 40χρονος κατάδικος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», ο οποίος διώκεται για παράνομη οπλοφορία. Παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο και έλαβε προθεσμία για την Πέμπτη προκειμένου να απολογηθεί.

Παράλληλα, ο 24χρονος από τα Σεπόλια διώκεται για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση λόγω και έργω, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Στους άλλους τρεις ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοιο, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας (του αστυνομικού τμήματος).

Όταν έφτασαν οι συλληφθέντες στα δικαστήρια της Ευελπίδων, έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και συνθήματα από τους συγγενείς τους και φίλους οι οποίοι τους περίμεναν έξω από το κτίριο της εισαγγελίας.

Η μητέρα του φοιτητή δήλωσε ότι είναι υπερήφανη για τα παιδιά της, είναι αγωνιστές και κατήγγειλε ότι είναι θύματα αστυνομικής βίας προγράφοντας με λεπτομέρειες πως οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν το παιδί της, την ίδια και την κόρη της στην εξώπορτα του σπιτιού της.

Η μητέρα του άλλου νεαρού συλληφθέντα δήλωσε: «Ζήσαμε τη σιδερένια φτέρνα του κατασταλτικού κράτους.»

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...