Επεισόδια και προσαγωγές στη νέα συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα

Μοιραστειτε το

Για ακόμα μια φορά, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε βίαιη καταστολή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας υπέρ του απεργού πείνας και κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η συγκέντρωση έλαβε χώρα στα Προπύλαια με τους διαδηλωτές να δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα από τα Προπύλαια μέχρι την Ομόνοια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κυνηγούν τους διαδηλωτές, κάνοντας ρίψη δακρυγόνων και προχωρώντας σε αρκετές προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι η ζωή του κρατουμένου κρέμεται πλέον από μια κλωστή, καθώς διανύει την 42η ημέρα απεργία πείνας και ο οργανισμός του έχει ήδη υποστεί μη αναστρέψιμες βλάβες. Κόμματα, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, νομικοί, επιστήμονες κ.ά. έχουν απευθύνει εκκλήσεις προς την κυβέρνηση για σεβασμό στο κράτος δικαίου, ωστόσο μέχρι στιγμής η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κωφεύει επιδεικτικά και συμπεριφέρεται εκδικητικά στον κρατούμενο απεργό πείνας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...