Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων

Μοιραστειτε το

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας έχουν ξεκινήσει αυτή και την ερχόμενη εβδομάδα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Συγκεκριμένα, οι στάσεις εργασίας έχουν ως εξής:

– Τετάρτη 24/02/2021, Πέμπτη 25/02/2021 και Παρασκευή 26/02/2021 και

– Τετάρτη 3/3/2021, Πέμπτη 4/3/2021 και Παρασκευή 5/3/2021

Και ώρες από 08:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. και 15:00 μ.μ. έως 18:00 μ.μ

Κανονικά θα εκτελούνται αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 12μήνου ή 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των Φυλακών.

Επίσης, θα επιτρέπεται οποιαδήποτε ώρα η είσοδος του ΕΟΔΥ ή άλλων μονάδων υγείας και σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης και το Ίδρυμα Αγωγής προκειμένου να προβούν σε όλες τις διαδικασίες που χρειάζεται σε περιπτώσεις COVID19.

Για τους παραπάνω λόγους ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.

Η Ομοσπονδία και σύσσωμα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία διεκδικούν εμβολιασμούς προσωπικού και κρατουμένων, άμεσο διορισμό των επιτυχόντων του διαγωνισμού 6Κ/2018, πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας και αποζημίωση της απλήρωτης και οφειλόμενης υπεργασίας τους.

«Κάθε πρωτοβάθμιο Σωματείο μας που θα αποφασίσει να συμμετέχει στις στάσεις εργασίας οφείλει με ενέργειές του να ενημερώσει τις κατά τόπους Δικαστικές, Εισαγγελικές και Αστυνομικές αρχές, τους οικείους Δικηγορικούς Συλλόγους, τη Διεύθυνση του Καταστήματος, καθώς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τον τοπικό τύπο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...