Επίσκεψη Πομπέο: Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και επεισόδια στην αμερικανική Πρεσβεία

Μοιραστειτε το

Πορείες διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με κεντρικό σύνθημα «ανεπιθύμητος ο Πομπέο» μέλη αριστερών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν αρχικά στο πάρκο Ελευθερίας το απόγευμα της Δευτέρας για να διαμαρτυρηθούν και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την αμερικανική Πρεσβεία.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 19:00 σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, με τους άντρες των ΜΑΤ να απαντούν με ρίψη χημικών.

Δείτε τις φωτογραφίες από τα επεισόδια στην αμερικανική πρεσβεία:

Πορεία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο

Πορεία πραγματοποιήσαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη, Μάικ Πομπέο. «Ανεπιθύμητος ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ» και «έξω ο Πομπέο και το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα», έγραφαν ορισμένα από τα πανό των συγκεντρωμένων.

Έκαψαν την αμερικανική σημαία στη Θεσσαλονίκη

Φωτιά σε αμερικανική σημαία έβαλε ομάδα πολιτών έξω από το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Τσιμισκή.

Υπενθυμίζεται πως από νωρίς το απόγευμα, μέλη της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), μέλη εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην πόλη και στη χώρα μας.

Μάλιστα, μετά τη συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου, ξεκίνησε πορεία προς το αμερικανικό προξενείο, μέσω τον οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή.

Νωρίτερα διαδηλωτές ζωγράφισαν και άπλωσαν τη σημαία της Αμερικής στο οδόστρωμα, έγραψαν πάνω της συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, και περπάτησαν από πάνω της.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...