Επίθεση Τσίπρα από τη Βουλή: Ανασχηματισμός παρωδία, κυβέρνηση σε αποδρομή, Μητσοτάκης σε βέρτιγκο

Μοιραστειτε το

Επίθεση εφ’ όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της Βουλής. Τι είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση.

Μια επίθεση εφ’ όλης της ύλης, με κεντρική αιχμή τα όσα συνέβησαν κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό και την υπόθεση της -μη- «υπουργοποίησης του Βαγγέλη Αποστολάκη, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση, διαβεβαιώνοντας τους ψηφοφόρους πως αυτός ο νόμος, αλλά και οι άλλοι αντιλαϊκοί αυτής της κυβέρνησης, θα καταργηθούν.

«Είστε μία κυβέρνηση σε αποδρομή, ο κ. Μητσοτάκης ένας Πρωθυπουργός σε βέρτιγκο για ακόμα μία φορά». Με φράση αυτή μπορεί εν συντομία να αποδοθεί το κεντρικό μήνυμα που ήθελε να περάσει στην εθνική αντιπροσωπεία και στους πολίτες της χώρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Χρησιμοποίησε, μάλιστα, ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα σε βάρος του πρωθυπουργού, καθώς υποστήριξε πως ο κ. Μητσοτάκης είναι «μακριά από τις αγωνίες των πολιτών που έχασαν τις περιουσίες τους, τη δουλειά τους, που δουλεύουν δεκάωρα για τον κατώτατο μισθό, που έχασαν την επιχείρησή τους, που έμειναν εκτός πανεπιστημίων, για όσους κάηκε η περιουσία τους».

Συμπλήρωσε, ότι αντίθετα, κυβερνά «για όσους θέλουν να κάνουν μπίζνες στα καμμένα, όχι για τους 40.000 μαθητές που έμειναν εκτός ΑΕΙ αλλά για όσους θέλουν να πουλάνε πτυχία της δεκάρας, όχι για τους πολίτες και επιχειρηματίες που τρέμουν μην χτυπήσει η τράπεζα για τα χρέη, αλλά για όσους θέλουν να πάρουν τις περιουσίες τους με τον νέο πτωχευτικό. Όχι για τους νέους της χώρας, αλλά για μία ελίτ που θέλει να κερδοσκοπήσει στους κόπους μίας ζωής. Αυτές τις γενιές έχετε βάλει στο σημάδι».

Ανασχηματισμός

Αναφερόμενος στον πρόσφατο ανασχηματισμό, τον χαρακτήρισε «παρωδία» ενώ έκανε λόγο για το «μεγαλύτερο φιάσκο» στο οποίο έχει υποπέσει ποτέ πρωθυπουργός. «Οι πρώτοι που αντικαταστάθηκαν ήταν οι επικεφαλής των δήθεν μεγάλων επιτυχιών: Της διαχείρισης της πανδημίας, της ασφάλειας, της πολιτικής προστασίας και του τουρισμού. Ο κ. Μητσοτάκης μετά τις πυρκαγιές έλεγε ότι όλα πήγαν τέλεια και μας επιτέθηκε κιόλας. Και είχε ήδη αποφασίσει την αντικατάστασή των υπουργών του που κάθονταν δίπλα του», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αποστολάκης

Ιδιαίτερα επιθετικός και επικριτικός έγινε όταν αναφέρθηκε στην υπόθεση Αποστολάκη. «Δεν μιλάμε απλά για πολιτικό απατεώνα, αλλά για κραυγαλέα περίπτωση πολιτικού αμοραλισμού. Είναι πράξη πολιτικής αγυρτίας, αντί για πρόσκληση σε συνεννόηση σχεδίαζε πρόσκληση σε αποστασία», ανέφερε για τον πρωθυπουργό.

Όπως είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τεχνάσματα επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις διεμβολισμού αντιπάλων και υφαρπαγής στελεχών. «Πόση αλαζονεία, δεν ήξερε ότι απευθύνεται σε έναν σημερινό συνεργάτη και σύμβουλό μου; Αυτή είναι η δήθεν κατανόηση για το τι σημαίνει πολιτική συνεννόηση;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι από τη κυβερνητική πλευρά επί μία εβδομάδα δεν σήκωναν το τηλέφωνο τους για να τον ενημερώσουν, αν και ο ίδιος γνώριζε τη συνέβαινε. «Έβαλε 5 λεπτά πριν τις ανακοινώσεις να ενημερώσει ο συνεργάτης του τον δικό μου συνεργάτη, επιχειρώντας να παγιδεύσει τον κ. Αποστολάκη. Ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν πίστεψε στην ανάγκη συνεννόησης».

Ο Αλέξης Τσίπρας συμπλήρωσε ότι αν ο πρωθυπουργός ήθελε πολιτική συνεννόηση «δεν θα ερχόταν στη Βουλή να μην αναγνωρίσει κανένα λάθος, δεν θα άφηνε δύο χρόνια στο συρτάρι το πόρισμα Γκολντάμερ, δεν θα απέρριπτε την πρόταση νόμου για την αναδιάρθρωση της πολιτικής προστασίας, δεν θα επαλάμβανε την τυμβωρυχία για την τραγωδία στο Μάτι».

Ασφαλιστικό

Όταν αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που συζητούσε η Βουλή για την επικουρική ασφάλιση, το συνέδεσε άμεσα με τις πρόσφατες αλλαγές στα εργασιακά. «Καταργήσατε το 8ωρο, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καταδικάζετε τους νέους να δουλεύουν δεκάωρα με μισθούς πείνας και τώρα λέτε ότι το να τζογάρετε τις εισφορές τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το 2016 η χώρα κατάφερε για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια ότι το ασφαλιστικό είναι βιώσιμο. Το 2018 επιβεβαιώθηκε και από την Κομισιόν. Ακόμα και ο κ. Βρούτσης και ο κ. Τσακλόγλου. Πριν 1,5 χρόνο η αναλογιστική μελέτη της κυβέρνησής σας επί Βρούτση έλεγε ότι είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό ως το 2070. Μήπως λέτε τώρα ψέματα εσείς κ. Χατζηδάκη; Είναι ορθές οι μελέτες του Βρούτση ή του κ. Χατζηδάκη. Είναι σωστά όσα έλεγε ο καθηγητής Τσακλόγλου πριν 1,5 χρόνο ή όσα λέει ο υπουργός Τσακλόγλου σήμερα;», αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, κάνοντας λόγο για μία «πολλαπλώς επικίνδυνη μεταρρύθμιση, η οποία βάζει ξανά μία νέα νάρκη στα δημόσια οικονομικά της χώρας.

«Ο κόσμος βαδίζει σε ένα πιο ασφαλές μονοπάτι και εσείς επιλέγετε να μας στείλετε καρφί στο γκρεμό. Και βάζετε σε κίνδυνο όχι μόνο την ασφάλιση των πολιτών αλλά και τη δημοσιονομική πορεία της χώρας. Οι ζημιές από τη μετάβαση θα είναι από 56-70 δισ. Δημιουργείτε μία νέα μαύρη τρύπα που θα διευρύνει το ήδη επιβαρυμένο δημόσιο χρέος της χώρας, που καταφέραμε να διευθετήσουμε το 2018 για μία δεκαετία», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σχεδιάζετε να καλύψετε τη μαύρη τρύπα με το 0,5% του ΑΕΠ, που είναι το ποσό που είχαμε δεσμεύσει νομοθετικά για να ενισχύει σε ετήσια βάση του συνταξιούχους με τη χορήγηση ως μόνιμης της 13ης σύνταξης. Αυτό το ποσό που όταν την κατήργησε ο κ. Βρούτσης, είχε πει ότι αυτό το ένα δις. το χρόνο θα κατευθύνεται στους χαμηλοσυνταξιούχους ως κοινωνικό μέρισμα. Και το ποσό αυτό δεν θα αρκεί, το κόστος θα κληθεί και πάλι να το πληρώσει ο ασφαλισμένος και ο φορολογούμενος», είπε κλείνοντας την τοποθέτηση του επί του θέματος.

Τέλος, υποσχέθηκε πως αυτό «το έκτρωμα αυτό θα ξηλωθεί την πρώτη μέρα από μία νέα προοδευτική κυβέρνηση. Όπως ο πτωχευτικός, οι αλλαγές στην παιδεία, τα απλήρωτα δεκάωρα θα ξηλωθούν τις πρώτες μέρες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκίνηση για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη – Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι του

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Τα πρώτα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. – Τα βίντεο και οι μαρτυρίες

Μίκης Θεοδωράκης: Τι συμβαίνει όταν στη χώρα κηρύσσεται «εθνικό πένθος»

Mad Clip: Η πρώτη ανάρτηση της Ελένης Φουρέιρα μετά τον θάνατό του (photo)

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...