Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για αυξήσεις στα προϊόντα πρώτης ανάγκης και νέες αντικειμενικές

Μοιραστειτε το

Να δώσει την αίσθηση στους πολίτες ότι δεν ασχολείται μόνο με τα θέματα υψηλής πολιτικής, αλλά και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη καθημερινότητα τους οι πολίτες επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας στη Βουλή τις αυξήσεις-φωτιά σε είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα των λαϊκών γειτονιών.

Οι αυξήσεις που έχουν παρατηρηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ακόμα και από το υπουργείο Ανάπτυξης, σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι μετρήσεις του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) σημειώνουν αύξηση τιμών σε επιμέρους γαλακτομικά είδη, στα αυγά, στα λαχανικά κλπ, που κατά περίπτωση φτάνει ακόμα και το 12%.

«Σε μια περίοδο που στην ελληνική οικονομία έχουμε αποπληθωριστικές τάσεις, καταγράφονται αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής που ξεπερνούν το 10%» δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5». Μάλιστα, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Ανάπτυξης του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, καλώντας την κυβέρνηση να αφήσει τον ρόλο του παθητικού θεατή, να αντιμετωπίσει τα ολιγοπώλια στην αγορά και να ελέγξει τις τιμές.

Με τη παραπάνω ενέργεια, η Κουμουνδούρου προσπαθεί να δώσει στους πολίτες την εικόνα ότι παραμένει σταθερά προσηλωμένη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, τα οποία και είναι απόρροια είτε της κυβερνητικής πολιτικής, είτε της κυβερνητικής ολιγωρίας.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Αλ.Χαρίτσης έθεσε ένα ακόμα ζήτημα το οποίο επιχειρεί να μετατρέψει σε αντιπολιτευτική της παντιέρα η Κουμουνδούρου, που δεν άλλο παρά οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες. «Η συγκεντροποίηση της αγοράς, που αποτελεί στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σαφώς επιδεινώνει την κατάσταση» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για «συνολική επίθεση στην κοινωνική πλειοψηφία» και αναφέροντας και «την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, ειδικά σε λαϊκές και μεσοαστικές περιοχές» που θα οδηγήσει «σε αύξηση όχι μόνο του ΕΝΦΙΑ αλλά και άλλων φορολογικών υποχρεώσεων».

Μάλιστα, οι αυξήσει σε λαϊκές γειτονιές, όπως στη ΄Β Πειραιά, προκάλεσαν την έκρηξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο Κερατσίνι κατά 38,89%, στο Πέραμα κατά 40%, στη Νίκαια κατά 29,41 %, στον Κορυδαλλό κατά 16,67%, στο Ρέντη κατά 13,64%, στη Δραπετσώνα κατά 21,05%, στη Σαλαμίνα κατά 7,69% , ενώ την ίδια ώρα μειώνονται στην Κηφισιά κατά -34,78%, στην Πεντέλη κατά -20%, στην Εκάλη κατά -9,09%.

«Πρόκειται για μία αδιανόητη κυβερνητική απόφαση που πρέπει να συναντήσει τη γενικευμένη κατακραυγή όλων των κατοίκων της Β´ Πειραιά, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων. Πρόκειται για μία απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση που πρέπει άμεσα να ανακληθεί», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας – Δείτε από πότε

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...