Επίθεση Αμβρόσιου στον καθηγητή Μ. Δερμιτζάκη για τη Θεία Μετάληψη: «Είσθε άθεος και άσχετος» | newsbreak

Μοιραστειτε το

Στο προσκήνιο βρέθηκε και πάλι το θέμα της Θείας Μετάληψης, καθώς ο καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης επιμένει να ζητεί να αλλάξει προσωρινά λόγω της πανδημίας ο τρόπος που λαμβάνουν οι πιστοί τη Θεία Κοινωνία.

«Πρέπει όλες οι πλευρές των δραστηριοτήτων μας να εξεταστούν ως πιθανές εστίες μετάδοσης. Να δούμε τα πράγματα επιστημονικά. Υπάρχουν παντού εστίες μετάδοσης. Ο καθένας πρέπει να δώσει λίγο για να μη φτάσουμε ξανά στο lockdown. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μετάδοση στην εκκλησία. Υπάρχουν ιερείς που έχουν αρρωστήσει και ιερέας που έχει καταλήξει» επανέλαβε με νέα τοποθέτησή του ο καθηγητής.

Άμεση ήταν η παρέμβαση ιεραρχών που βλέπουν να ανασύρεται εκ νέου το ζήτημα, χωρίς ουσιαστικό λόγο. Με σκληρή ανοιχτή επιστολή του σε έντονο ύφος, ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος χαρακτήρισε τον κ. Δερμιτζάκη «αγράμματο και αστοιχείωτο», ενώ τον χαρακτηρίζει άσχετο με την Εκκλησία. «Φαίνεται ότι ίσως είσθε ένας άθεος ή τουλάχιστον ένας άσχετος με την Εκκλησία άνθρωπος» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Αμβρόσιος και διερωτάται: «Γιατί ασχολείσθε με την Εκκλησία;».

Σε άλλο σημείο τονίζει πως, όπως ο ίδιος δεν ασχολείται με θέματα Γενετικής, έτσι και ο καθηγητής δεν πρέπει να ασχολείται με θέματα θεολογικά, καλώντας τον, μάλιστα, να «καθίσει στα αυγά του»!

Και ο μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος δήλωσε στο vimaorthodoxias ότι ποτέ κανείς ανά τους αιώνες δεν κόλλησε μικρόβιο από τη θεία κοινωνία. Συμπλήρωσε, άλλωστε, ότι «ο Χριστός ούτε μολύνει ούτε μολύνεται. Η θεία μετάληψη είναι φάρμακο αθανασίας» και διευκρίνισε: «Από τότε που ο Χριστός καθιέρωσε τη θεία κοινωνία και τη θεία μετάληψη, ποτέ κανένα κρούσμα μόλυνσης δεν παρουσιάστηκε ούτε καν θάνατος ιερέως».

Εφερε, εξάλλου, ως παράδειγμα τους ιερείς που καταλύουν τη θεία κοινωνία στα νοσοκομεία, καθώς κανείς τους δεν μολύνθηκε ποτέ από μεταδιδόμενες ασθένειες. Η θεία κοινωνία μπορεί για κάποιους να είναι απλώς ψωμί και κρασί, αλλά για τους πιστούς είναι Σώμα και Αίμα Χριστού.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα